TROS

Afdeling Marketing & Communicatie

Hilversum, 05-06-2008

Frans Bauer presenteert nieuwe serie bananasplit

Frans Bauer is de presentator van een nieuwe serie BANANASPLIT die de TROS vanaf februari 2009 uitzendt.

Het verborgen camera-programma BANANASPLIT, waarin bekende en niet bekende Nederlanders in het ootje worden genomen, was in jaren tachtig een grote tv-hit en goed voor gemiddeld vijf miljoen kijkers per aflevering. Van het programma, bedacht en gemaakt door Ralph Inbar, zijn tussen 1980 en 2002 maar liefst 150 afleveringen uitgezonden. Precies vijf jaar na het overlijden van Ralph Inbar komt de TROS met een nieuwe reeks.

Frans Bauer is trots dat hij door de TROS gevraagd is als presentator: "Ik ben net zoals vele Nederlanders met BANANASPLIT opgegroeid. Ralph Inbar zal ik nooit kunnen vervangen, maar ik wil wel graag proberen om de traditie van de lach voort te zetten in het voor zo velen bekende en geliefde tv-programma."

Het gerucht dat Frans Bauer de presentator zou zijn van de nieuwe serie BANANASPLIT circuleerde al langer. De veelzijdige artiest voegt daarmee ook het presenteren van een groot amusementsprogramma toe aan zijn inmiddels lange CV. De kijker leerde de persoon Bauer wel al eerder kennen. Voor zijn reallife soap 'De Bauers' won hij in 2004 een Gouden Televizierring. In 2004 presenteerde hij voor de TROS de talentenjacht '1000 Sterren Stralen'. Als acteur was hij te zien in de Studio 100-film 'Plop en het Vioolavontuur'.

BANANASPLIT met Frans Bauer wordt vanaf februari 2009 op zondagavond om 20.30 uur worden uitgezonden door de TROS. De opnamen beginnen in juli.