Ingezonden persbericht


PNY Technologies is mission partner van National Geographic tot 2010

Partnerleverancier in kader van 'Emerging Explorers' programma lanceert nieuwe hoge snelheid flash producten

Mérignac, Frankrijk - 05 juni 2008 - PNY Technologies kondigt haar samenwerking aan met de National Geographic Society als mission partner en leverancier voor flash geheugen producten van het "Emerging Explorers" programma tot 2010. De National Geographic mission partners zijn een selectie bedrijven wiens commerciële activiteiten in lijn zijn met de missie van het bedrijf, namelijk mensen aansporen om zorg te dragen voor hun planeet.

Deze driejarige internationale samenwerking start in Europa met de lancering van een nieuwe lijn hoge snelheid flash producten van PNY, waaronder de PNY Optima SD kaarten (10MB/sec schrijfsnelheid), de Optima SDHC(TM), en de Compact Flash(TM) Optima (10MB/sec schrijfsnelheid).

PNY maakt van de gelegenheid gebruik om de 16GB Optima kaart te lanceren die het logo van National Geographic draagt, evenals de 4GB en 8GB versie. Bundels zullen regelmatig aangeboden worden met een extra promotie zoals te downloaden muziek, beelden of video's.

"Al meer dan 119 jaar geeft National Geographic de heldendaden van ontdekkingsreizigers weer," zegt Laure Lapègue, Flash Media Category manager van PNY Technologies Europe. "Met onze flash geheugenkaarten zijn wij leverancier voor het 'Emerging Explorers' programma. Onze nieuwe high-speed flash geheugen kaarten zijn in staat in de meest extreme situaties te presteren, van de heetste tot de koudste temperaturen, verkenners zullen altijd het perfecte moment kunnen vastleggen."

Het National Geographic's 'Emerging Explorers' programma herkent en ondersteunt getalenteerde jonge avonturiers, wetenschappers, fotografen en vertellers ­ verkenners die al heel vroeg in hun carrière het verschil maken. Om hen te helpen, schenkt National Geographic aan elk een beurs van $10.000 voor onderzoek en exploratie. Elk jaar worden tot 10 verkenners gekozen uit verschillende sectoren zoals antropologie, ruimte-onderzoek, bergsport en muziek.

"De personen die geselecteerd zijn om Emerging Explorers te worden, vertegenwoordigen de toekomst en dragen bij tot het bewustzijn van onze wereld en alles wat daar deel van uitmaakt," zegt Terry Garcia, National Geographic's Executive Vice President, Mission Programs. "Door met bedrijven zoals PNY samen te werken kunnen wij het 'Emerging Explorers' programma nog meer onder de aandacht brengen en onderzoek en expedities financieren en mensen ondersteunen die om onze planeet geven."

PNY's nieuwe lijn OPTIMA flash geheugen producten zijn nu beschikbaar via de verschillende distributiekanalen.

Over PNY Technologies
PNY Technologies, opgericht in 1985 in New Jersey (VS), startte haar activiteiten met de fabricatie en de verkoop van een compleet gamma aan geheugenproducten. In 1994 opende PNY een bureau in Frankrijk om haar bedrijfssucces in Europa te ondersteunen. Momenteel heeft het bedrijf verkoopkantoren in België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. De verschillende partnerships die PNY heeft met OEM's (waaronder Brother, Cisco, Dell, Epson, HP, IBM, Kyocera, QMS, Sony en Toshiba), brengen constante verbeteringen in alle nieuwste technologieën en garanderen een uitstekende kwaliteit en service. PNY onderhoudt een langdurige en solide relatie met verschillende grote namen uit de retail-distributiesector, door haar reputatie als leverancier van kwalitatieve en innovatieve oplossingen voor alles wat met de computer te maken heeft. PNY heeft het grootste marktaandeel in de retailverkoop van geheugenproducten, zowel in de VS als in Europa. In de voorbije jaren heeft PNY haar consumentengamma aanzienlijk uitgebreid met de introductie van een complete consumentenlijn aan flash-media (geheugenkaarten en digitale oplossingen). Sinds 2000 is PNY een marktleidende leverancier van grafische kaarten voor consumenten van het merk GeForce en tevens van grafische kaarten met NVIDIA Quadro® door PNY voor professionele werkstations. Bezoek voor meer informatie www.pny.eu

About National Geographic:
The National Geographic Society is one of the world's largest nonprofit scientific and educational organizations. Founded in 1888 to "increase and diffuse geographic knowledge," the Society works to inspire people to care about the planet. National Geographic reflects the world through its magazines, television programs, films, music and radio, books, DVDs, maps, school publishing programs, interactive media and merchandise. National Geographic magazine, the Society's official journal, published in English and 31 local-language editions, is read by more than 40 million people each month. The National Geographic Channel reaches over 250 million households in 34 languages in 166 countries. National Geographic Digital Media receives more than 12 million visitors a month. National Geographic has funded more than 8,700 scientific research, conservation and exploration projects and supports an education program combating geography illiteracy.

For more information, visit www.nationalgeographic.com.



Ingezonden persbericht