Ingezonden persbericht


Nr. 7
juni 2008

Nederlands Bijbelgenootschap publiceert jaarverslag 2007

Haarlem, 5 juni 2008 - Het jaarverslag 2007 van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) is nu beschikbaar via www.bijbelgenootschap.nl. Het thema 'Ontmoeten' geeft aan dat ontmoetingen centraal staan bij het NBG. Het jaarverslag maakt zichtbaar en inzichtelijk wie het NBG in 2007 heeft ontmoet in binnen- en buitenland en op welke wijze. Er is ¤ 8.530.000,- besteed.

Bestedingen
In totaal heeft het NBG ¤ 8.530.000,- besteed. Een iets hoger bedrag dan in 2006. Net als in voorgaande jaren, is in 2007 voldaan aan het streven om 50% van de aan de doelstelling bestede gelden, te besteden aan het vertalen en verspreiden van de Bijbel in het buitenland. De bestedingen aan de overige doelstellingen, laten zien dat 25% aan 'bevordering bijbelgebruik' besteed is. Dit is in lijn met de in het jaarverslag van 2006 aangegeven richting. Bijbelgebruik zal de komende jaren een speerpunt van het NBG blijven. Een percentage van 13% van de bestedingen ging naar het vrijwilligerswerk en de contacten met de kerken. 12% werd besteed aan vertalen en het (laten) maken van nieuwe uitgaven van de Bijbel of rondom de Bijbel.

Buitenland
In 2007 heeft het NBG projecten in alle werelddelen kunnen ondersteunen. Het jaarverslag maakt de mensen achter deze projecten zichtbaar, van Georgïe tot Bolivia tot Thailand en verder.

Binnenland
Een mooi voorbeeld van ontmoetingen met een nieuwe doelgroep in het binnenland is de BibleDate. Deze trailer is in 2007 voor het eerst gaan rijden en werd door meer dan 9.000 scholieren uit het voortgezet onderwijs bezocht. In de BibleDate beleefden de scholieren een 'date' (ontmoeting) met de Bijbel. In april 2007 verscheen Tanach: het Oude Testament in de Hebreeuwse grondtaal met daarnaast de NBV-tekst. Burgemeester Job Cohen van Amsterdam nam het eerste exemplaar in ontvangst. Ook het thema van de derde Bijbel10daagse in oktober 2007 'De vreemdeling en de Bijbel' past binnen de gedachte van elkaar ontmoeten.

----------
Noot voor de redactie (