Staatssecretaris geeft aftrap internet op legeringskamer

Staatssecretaris van Defensie, Jack de Vries, geeft donderdag 5 juni het officiële startsein voor de ingebruikneming van internetfaciliteiten op legeringskamers van defensiepersoneel. Het gratis en draadloos 'internet op de legeringskamer' is één van de maatregelen die voortvloeien uit de aanbevelingen van de "Commissie Staal". Deze maatregelen zijn gericht op het creëren en stimuleren van een prettige en veilige woon- werk en leefomgeving.

De uitvoering van de aanbevelingen van de "Commissie Staal" verlopen volgens plan. Deze maatregelen moeten bijdragen aan een goed werkklimaat en gewenst gedrag bevorderen. De vorig jaar geïntroduceerde gedragscode maakt inmiddels deel uit van trainingen en opleidingen. Er wordt gewerkt aan een voorlichtingsfilm, waarmee leidinggevenden de gedragscode kunnen bespreken op de werkvloer. In december is de defensiebrede visie op leidinggeven geïntroduceerd, die in overleg met alle defensieonderdelen is ontwikkeld. Om de kwaliteit van het leidinggeven te bewaken en regie over de verschillende activiteiten op dit gebied te voeren, wordt er met gebruik van de bestaande expertise op dit gebied een bureau leidinggeven opgericht.

In het najaar komen op kazernes sport-instructeurs en faciliteiten die ook in de avonduren beschikbaar zijn. Tevens is begonnen met renovaties in werk- en verblijfruimtes. Locale commandanten hebben de beschikking gekregen over een "commandantenfonds" om activiteiten, die gewenst gedrag stimuleren voor hun personeel te organiseren.

Rond de zomer zullen de resultaten bekend worden van het onafhankelijke vervolgonderzoek naar het voorkomen van ongewenst gedrag binnen Defensie.

De ingebruikneming vindt plaats op de Generaal Kootkazerne in Garderen, in aanwezigheid van de plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten, luitenant-generaal Freek Meulman en de Commandant der Landstrijdkrachten, luitenant-generaal Rob Bertholee.

Noot voor redacties (