Gemeente Rotterdam

Bestuursdienst

Concerncommunicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40 Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

2 juni 2008

Prijsuitreiking Rotterdams Ontbijtproject

Donderdag 5 juni om 11.00 uur reikt wethouder Leonard Geluk (Jeugd, Onderwijs en Samenleving) de prijzen uit die horen bij het Rotterdamse project Ontbijt Thuis. Groep 6 van basisschool De Globetrotter, locatie Afrikaanderplein 5, mag zich de beste ontbijtklas noemen. Ook de winnaars van de Ontbijtquiz tijdens de vaccinatiedag 12 maart in Ahoy en 7 maart in Hoek van Holland krijgen die dag hun prijs.

Onderdeel van de pilot Ontbijt Thuis is de wedstrijd: Welke school heeft de beste Ontbijtklas? Groep 6 van basisschool de Globetrotter, Afrikaanderplein heeft de beste collage gemaakt en is de prijswinnaar. Zij hebben het beste de boodschap van het thuis ontbijten uitgebeeld. Overige onderdelen van Ontbijt Thuis zijn een ontbijtles en huisbezoeken door een diëtist.

Goed ontvangen

Thuis ontbijten moet weer 'normaal' worden. Het is de beste start die ouders hun kinderen elke dag kunnen geven. Met die boodschap wil de gemeente alle gezinnen met kinderen bereiken. Aan de pilot van Ontbijt Thuis hebben vijf basisscholen uit Feijenoord en Delfshaven meegedaan. Drie locaties van de Globetrotter, de Vierambacht en de Boog. Het project is goed ontvangen door deze basisscholen. Na de zomervakantie gaat Ontbijt Thuis door. Wethouder Leonard Geluk zal een tipje van de sluier oplichten over het vervolg.

Ontbijt Thuis

Uit verschillende onderzoeken komt naar voren dat overgewicht vaker voorkomt bij kinderen die niet (dagelijks) ontbijten. In andere studies wordt een relatie gevonden tussen ontbijten en schoolprestaties. Het uiteindelijke doel van Ontbijt Thuis is een toename van het aantal kinderen dat thuis ontbijt voordat ze naar school gaan. Dit moet onder meer gebeuren door het onder de aandacht brengen van het belang van ontbijten voor de gezondheid en het leervermogen van kinderen.

Pers is van harte welkom bij de prijsuitreiking bij De Globetrotter, Afrikaanderplein 5.

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam