Gemeente Alkmaar


Burgemeester van Bath bezoekt Alkmaar

De burgemeester van Alkmaars Engelse zusterstad Bath, Tim Ball, is donderdag 5 tot zondag 8 juni in Alkmaar. Hij luidt op vrijdag 6 juni de bel op de Alkmaarse kaasmarkt. Het bezoek vindt plaats in het kader van het optreden van het City of Bath Male Choir samen met het Alkmaarse Vrouwenkoor Vigorosa in de Kapelkerk op vrijdag 6 juni om 20.00 uur.

Kaasmarkt

Het officiële bezoek start met een ontvangst in het stadhuis om 09.15 uur en het luiden van de bel op de kaasmarkt om 10.00 uur. Aansluitend leidt kaasvader Cees Koopman de delegatie rond over de kaasmarkt. Het Bath Male Choir brengt van 11.15 tot 11.30 uur enkele liederen ten gehore. Vervolgens maakt het gezelschap een rondvaart door de Alkmaarse grachten.

Concerten op vrijdag 6 juni en zaterdag 7 juni

Het City of Bath Male Choir geeft op vrijdag 6 juni om 20.00 uur een concert met het Alkmaarse vrouwenkoor Vigorosa in de Kapelkerk aan de Laat in Almaar. Beide koren verzorgen voor en na de pauze afzonderlijk een programma en sluiten af met twee nummers die gezamenlijk worden gezongen. De toegang bedraagt ¤ 8,-; kinderen tot en met 12 jaar betalen ¤ 5,-. De kaarten zijn verkrijgbaar bij Spanjaard en VVV Alkmaar en aan de kassa van de kerk op de avond van het concert.

Het koor uit Bath verzorgt op zaterdag 7 juni van 14.00 tot 15.00 uur nog een extra concert in de Remonstrantse Kerk aan het Fnidsen in Alkmaar. Dit concert, dat gehouden wordt zonder het Alkmaarse koor Vigorosa, is gratis toegankelijk.

Voor informatie: afd. Communicatie Hanneke Schrijen: 072-548 89 82 of 06-52493165