Ingezonden persbericht


World Environment Day 5 juni 2008: hoe bereid zijn managers om bij te dragen aan een beter milieu?

Amsterdam, 4 juni 2008 - Bijna één op de vier Nederlandse (22,1 procent) en Belgische (25,9 procent) managers staat ervoor open om zelf een financiële bijdrage te leveren om de milieu-effecten van zakelijke reizen te beperken. Zij zijn bereid dit te doen zonder enige vorm van compensatie door de werkgever of de overheid. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Polycom, leverancier van apparatuur voor video- en audioconferencing.

Uit het Polycom-onderzoek blijkt verder dat het grootste deel van de Belgische (39,6 procent) en Nederlandse (38,1 procent) managers hiertoe alsnog bereid is, wanneer de werkgever of de overheid ook een deel van deze kosten op zich neemt. Slechts een klein deel van de managers (7,0 procent) is niet bereid tot enige vorm van maatregelen om de milieu-effecten van hun zakelijke reizen te beperken. Gemiddeld is één op de vijf Belgische en Nederlandse managers alleen bereid tot maatregelen, mits die geen extra geld kosten.

Opvallend in het Polycom-onderzoek is verder, dat 10,5 procent van de Belgische en Nederlandse managers bereid is tot milieumaatregelen wanneer collega's daar eveneens toe verplicht worden.

In het oog springen ook de hoge verwachtingen van videoconferencing. Ruim tweederde (68,5 procent) van de Belgische en Nederlandse managers ziet er de voordelen van in. Bijna de helft (46,0 procent) heeft interesse om dit te gebruiken en 7,2 procent heeft die mogelijkheid al.

"We hebben de ambitie om met onze oplossingen antwoorden te bieden op het ecologische vraagstuk", verklaart Alain Wiedmer, vicepresident voor het Europese vasteland van Polycom. "Door effectieve communicatie op afstand mogelijk te maken: van spraak en afbeeldingen tot het uitwisselen van content, kunnen veel verplaatsingen vermeden worden. Dit werkt de vermindering van de uitstoot van CO2 rechtstreeks in de hand."

In opdracht van Polycom ondervroeg het onafhankelijke onderzoeksbureau MarketCap 475 Nederlandse en 309 Belgische managers. De Belgische managers werken bij bedrijven met ten minste 50 werknemers, de Nederlandse bij bedrijven met ten minste 100 werknemers. Van de respondenten heeft 61 procent een functie op het niveau van middenmanagement. De overigen zijn senior managers of lid van de directieraad of raad van bestuur.

Over Polycom
Polycom, Inc. is wereldwijd marktleider op het gebied van Unified Collaborative Communications (UCC). De producten van dit bedrijf maximaliseren de efficiëntie en productiviteit van mensen en bedrijven. Polycom levert het breedste portfolio van high-definition telepresence-video-, draadloze en vaste spraak- en contentoplossingen. Gebruikers kunnen hiermee op de best mogelijke manier communiceren, ongeacht of het real-time interactie of on-demand video-streaming betreft. De op standaarden gebaseerde kwaliteitsproducten voor samenwerking en communicatie van Polycom zijn eenvoudig in te zetten en te beheren, en intuïtief te gebruiken. Ze integreren naadloos met de meeste telefonie- en presentatiegebaseerde netwerken. Polycom kenmerkt zich door zijn innovatieve technologie, een heldere visie op visuele communicatie, onderscheidende producten, samenwerkingsverbanden en hoogwaardige service. Om die reden is Polycom de beste keuze voor bedrijven die concurrentievoordeel willen behalen met bewezen en betrouwbare oplossingen.