Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 128

datum: 4 juni 2008

Tweede duurzaamheidsdiner voor bedrijven

Op donderdag 5 juni (Wereldmilieudag) organiseert de gemeente Amersfoort het tweede duurzaamheidsdiner. Bedrijven, verenigingen en instanties zijn uitgenodigd om te praten over een duurzaam Amersfoort. Tijdens het diner wordt onder de noemer "Kiezen voor Duurzaamheid; van denken naar doen!" good practices in beeld gebracht, kennis en ervaringen uitgewisseld en samenwerkingsverbanden opgestart. Het 'doen' komt ook terug in convenanten die tijdens het duurzaamheidsdiner worden ondertekend. Het diner begint om 17.30 uur in Dierentuin Amersfoort, één van de bedrijven die een convenant met de gemeente Amersfoort ondertekent.

Het Duurzaamheidsdiner
In het eerste duurzaamheidsdiner van september vorig jaar, heeft de gemeente Amersfoort met voortrekkers van bedrijven en maatschappelijke organisaties in en rond Amersfoort duurzame ambities gedeeld. Ook werd deze avond benut om input te verzamelen voor het nieuwe milieubeleidsplan dat toen in ontwikkeling was. Bij het tweede duurzaamheidsdiner op donderdag 5 juni aanstaande staat het onderwerp "Kiezen voor Duurzaamheid; van denken naar doen!" centraal. Presentaties van bedrijven die voorop lopen in duurzaam ondernemen en workshops over bijvoorbeeld duurzaam inkopen en rijden op aardgas moeten de deelnemers stimuleren om zelf aan de slag te gaan. Hierbij onderzoeken ze mogelijkheden voor samenwerking.

Convenanten
Tijdens deze avond ondertekenen in ieder geval zes bedrijven in aanwezigheid van wethouder Gerda Eerdmans duurzaamheidsconvenanten met de gemeente Amersfoort. Deze bedrijven zijn Afval Verwijdering Utrecht, GGD Eemland, DierenPark Amersfoort, ROVA, ETC en Scheerder. In deze convenanten staan concrete acties die de bedrijven gaan ondernemen op gebied van duurzaamheid, bijvoorbeeld inzetten op duurzaam inkopen of het opzetten van een communicatiecampagne rondom afval.

Samen duurzaam
De gemeente werkt aan een duurzaam Amersfoort. Een stad waar voldoende groen te vinden is. Waar water, lucht en bodem schoon zijn. Een plek waar mensen zich veilig voelen. Een klimaatneutrale stad. Kortom een stad waar het prettig wonen, werken en recreëren is. Dit kunnen we als gemeente niet alleen. Het is de verantwoordelijkheid van alle inwoners en gebruikers van de stad. Daarom zoekt de gemeente hierbij samenwerking met bedrijven, organisaties en inwoners van de stad onder de noemer 'Samen duurzaam': Samen werken aan een duurzame stad. Kijk voor meer informatie op www.amersfoort.nl/samenduurzaam.

Informatie: Anja Vonk, communicatieadviseur Concernstaf, telefoon 033 649 49 99 of e-mail a.vonk@amersfoort.nl.

Programma
De pers wordt van harte uitgenodigd om bij de ondertekening van de convenanten aanwezig te zijn Datum : donderdag 5 juni 2008
Locatie : Dierentuin Amersfoort
Tijdstip : 18.00 - 18.40 uur


---- --