Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amsterdam, 4 juni 2008

CityCargo genomineerd voor één van de European GreenFleet® Awards 2008

Stadsdistributie per vrachttram in de race voor Industry Innovation Award.

Tijdens `World Environment Day' op 5 juni, zal in Brussel de uitreiking plaatsvinden van twaalf European GreenFleet® Awards. Deze ceremonie valt samen met de `European Commission's Green Week'. De award-ceremonie vindt plaats in het Husa President Park Hotel, in het hart van Brussel. De prijzen worden uitgereikt door Malcolm Harbour, lid van het Europese Parlement, en Alenka Burja van het Ministerie van het Milieu & Ruimtelijke Planning van Slovenië (dat nu het voorzitterschap van de EU bekleed). De Amsterdamse onderneming CityCargo is genomineerd als finalist in de categorie: Industry Innovation Award.
Initiatiefnemer Hendriks van CityCargo is zeer ingenomen met de nominatie: "Hoewel wij door het duurzame en innovatieve karakter van ons project voor stadsdistributie, al veel aandacht krijgen in binnen en buitenland, zijn wij trots dat wij, door middel van deze nominatie, nog meer mensen bekend kunnen maken met de wereldprimeur die wij in Amsterdam zullen neerzetten." De bedrijven waar CityCargo tegen strijdt zijn: GreenRoad Safety Centre (UK), Elektromotive (UK) Michelin (France/UK), Oxonica (UK) GE Capital (Netherlands) Lysanda (UK) en Blooming Futures (UK).
CityCargo Amsterdam is in 2005 begonnen met het ontwikkelen van het plan voor de bevoorrading van de Amsterdamse binnenstad per vrachttram naar Duits voorbeeld. Op 9 juli 2007 tekende CityCargo een exclusieve tienjarige concessie voor goederenvervoer over het Amsterdamse tramnet. Inmiddels is niet alleen interesse getoond in het project van CityCargo door steden in Nederland, maar ook door andere steden binnen en buiten Europa. De eerste vrachttrams in Amsterdam zullen gaan rijden van begin 2009. CityCargo heeft de ambitie om binnen een aantal jaar 2500 vrachtwagens per dag uit de binnenstad te weren.

E I N D E P E R S B E R I C H T

Voor nadere informatie, niet ter publicatie:

CityCargo Amsterdam BV, Maritte van der Heide / Jupijn Haffmans Tel. +31 (0)20 5727111 Mobiel: +31 (0)6 46733513 / +31 (0)6 28247798 Website: www.citycargo.nl
Of kijk voor meer informatie op:
http://www.greenfleet.net

CityCargo Amsterdam B.V. Gustav Mahlerplein 68 1082 MA Amsterdam T: +31(0)20 572 71 11

F: +31(0)20 572 71 12

www.citycargo.nl


---- --