Workshops in Festival Hoorn - Oude Muziek nu


voor zangers, blokfluitisten, gambisten, luitisten en koperblazers

HOORN, 20080409 -- In het Festival Hoorn -Oude Muziek nu (5 - 8 juni 2008) vindt een aantal workshops plaats die interessant zijn voor zangers, blokfluitisten, gambisten, luitisten en koperblazers die meer willen weten over oude muziek. Kijk op www.oudemuzieknu.nl

Workshops in Festival Hoorn - Oude Muziek nu

Lute Songs and Four Part Songs
In de Workshop Lute Songs en Four Part Songs voor zowel individuele gevorderde zangers als bestaande ensembles, maak je onder leiding van Ludy Vrijdag kennis met de prachtige Lute Songs van onder anderen Thomas Champion en John Dowland. In de ochtend staan de Lute Songs Centraal. De ervaring die je daarmee opdoet kun je 's middags gebruiken bij de interpretatie van de Four Part Songs. Luitisten en gambisten zijn ook van harte welkom.
De workshop vindt plaats op vrijdag 6 juni 2008 van 10.00-17.00 uur, met een openbare slotpresentatie in de Oosterkerk in Hoorn.

Workshop Venetiaanse meerkorigheid
In deze workshop voor handige zangers en spelers maak je kennis met de klankrijke wereld van de Venetiaanse meerkorigheid, de `cori spezzati'. Je zingt werken van de Gabrieli's, Gussago en anderen. Samen met de deelnemers aan soortgelijke workshops voor blokfluitisten en gambisten werk je samen aan twee- en driekorige werken. De workshop wordt afgesloten met een openbare presentatie in de Oosterkerk in Hoorn.
Deze workshop vindt plaats op zaterdag 7 juni 2008 van 10.00-17.00 uur te Hoorn. Op 24 mei (zangers) en 31 mei (instrumentalisten) vinden voorbereidingsdagen plaats.

Workshop Historisch Koper in Festival Hoorn - Oude Muziek nu
Speel je koper en wil je leren hoe je de muziek van eeuwen geleden eigenlijk écht moet spelen? Hier is je kans. Tijdens deze workshop maak je kennis met de beginselen van het historisch koperblazen. Iedereen met een redelijk niveau kan meedoen! Je gaat tijdens deze workshop fraaie Italiaanse muziek van rond 1600 spelen van onder anderen Andrea en Giovanni Gabrieli, die beiden in de San Marco in Venetië werkten.
Voor deze workshop hebben wij een enthousiaste specialist aangetrokken: Herman Jeurissen. Hij is solohoornist van het Residentie Orkest en docent hoorn aan het Conservatorium van Amsterdam, het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Fontys Conservatorium in Tilburg. Herman Jeurissen is een ervaren docent en zal met groot enthousiasme zijn liefde voor de oude speltechnieken overdragen.
Deze workshop vindt plaats op zaterdag 7 juni 2008 van 10.00-17.00 uur te Hoorn; bij mooi weer vindt de slotpresentatie plaats in het centrum van Hoorn, als het regent in de Lutherse Kerk.


Aanmelding en informatie
Aanmelding voor de workshops: telefoon 06 34 73 38 32 of via de website: www.oudemuzieknu.nl. Daar vind je alle gegevens over deze workshops en een aanmeldingsformulier. Er zijn ook enkele interessante kortingsmogelijkheden bij het volgen van meerdere workshops.





Festival Hoorn - Oude Muziek nu