Volgens Nederlanders Italie en Nederland in finale Euro 2008


Christiano Ronaldo wordt topscoorder van het toernooi

ROTTERDAM, 20080605 -- Survey Sampling International (SSI), wereldwijd aanbieder van sample oplossingen voor marktonderzoek, heeft via de website www.opinieland.nl naar de mening van Nederlandse consumenten gevraagd over Euro 2008. 91 procent van de Nederlanders steunt het Nederlands elftal tijdens het toernooi. De respondenten werd tevens gevraagd welke twee teams de grootste kans maken op een finaleplaats. 75 procent van de respondenten koos hierbij voor vier teams, namelijk Nederland (23 procent), Italië (21 procent), Duitsland (16 procent) en Frankrijk (15 procent). Slechts één procent denkt dat Griekenland opnieuw in de finale zal eindigen.

88 procent van de respondenten vindt dat er tijdens dit soort toernooien een meer patriottische sfeer hangt dan normaal. Als Nederland uitgeschakeld wordt tijdens het toernooi zal 25 procent van de ondervraagden geen andere ploeg supporten en 22 procent weet niet welke ploeg ze dan zullen steunen. Rusland is bij uitschakeling van Nederland met tien procent het populairste vervangende elftal. Ten minste 19 procent van de respondenten neemt deel aan een EK-poule. De poules worden meestal georganiseerd op het werk (49 procent) of met vrienden (23 procent). Bij 64 procent van deze poules wordt gespeeld om geld, bij 32 procent om de eer.

Topscoorders
Ook werd de respondenten gevraagd om de drie topscoorders van het toernooi.
23 procent denkt dat Christiano Ronaldo topscoorder wordt, terwijl slechts vijf procent van de respondenten denkt dat Portugal daadwerkelijk de finale haalt. 17 procent is van mening dat Ruud van Nistelrooy topscoorder wordt en 11 procent denkt aan Thierry Henry en Luca Toni.





Survey Sampling International