Ingezonden persbericht


----------

PERSBERICHT

Donderdag 15 mei 2008

FIGHTING WITH WIRE (IER) + THE DEATH OF ME - ENIGE NL SHOW!!

Fighting With Wire komt uit Derry, Noord-Ierland. Daar zijn ze al een tijdje de beoogde opvolgers van Stiff Little Fingers en Undertones. Dit trio bestaat uit onder andere Cahir O'Doherty van Jetplane Landing en Craig McKean van Clearshot. Hun sound is rauw en chaotisch en spreekt een zeer breed publiek aan en wordt aanbevolen door fans van Jimmy Eat World, Foo Fighters, Hüsker Dü en Biffy Clyro. Het label zegt over Fighting With Wire: "Deze gasten klinken een beetje als extra heavy Foo Fighters waar een grote lading punkrock aan toegevoegd is, met een heftig fuzzed up grungerock gitaargeluid. Het is melodische punkrock op een Hüsker Dü achtige manier met af en toe een beetje emo toegevoegd voor een goede balans. Stel je Leatherface of Hüsker Dü voor, maar dan op een veel meer melodic poppy punk manier." Hun filosofie luidt: "Do what you believe in, believe in what you do and don't give a damn about anything or anybody else". Na een paar 'do it yourself' singles is "Man vs Monster" het debuutalbum van Fighting with Wire. Het is een beestachtig dynamische plaat die uit je speakers knalt!

De nieuwe lokale superband The Death Of Me zal het voorprogramma verzorgen en hebben direct hun debuut op het podium. De formatie bestaat uit vier man met o.a. ex leden van Crivits, The White Suicide en Springrain. Hun muziek is beïnvloed door bands als Quiksand en The Foo Fighters. Maak je borst maar nat, want dit wordt een avond om keihard te rocken!

Datum: donderdag 5 juni 2008
Deur open: 20.00
Toegang: ¤ 8,-
Locatie: WaterFront / kleine zaal
Meer info: www.waterfront.nl / www.fightingwithwire.co.uk / www.myspace.com/thedeathofme Tickets: Velvet Rotterdam, Plato Rotterdam, Sounds Rotterdam, WaterFront Kleine Zaal, www.waterfront.nl en www.easyticket.nl.

Wil je na Fighting With Wire nog niet naar huis? Dan heb je bij BONTE BOEL de uitgelezen kans om dansend het weekend in te luiden!


- BONTE BOEL -
VAN ELECTRO TOT HIPHOP EN VAN DRUM'N'BASS TOT ROCK

Duurt voor jou het weekend ook altijd net een dag te kort en heb jij ook zo'n zin om op donderdagavond lekker uit je dak te gaan? Dan biedt Bonte Boel de uitkomst, want één keer per maand kun je het weekend al dansend beginnen in Water- Front. Muzikaal kun je van deze avond van alles verwachten; van electrohouse tot hiphop en van drum 'n' bass tot rock. Gary White aka Thrasher en Taladega aka Dissolvement maken er elke maand een bonte avond van.

Datum: donderdag 5 juni 2008
Aanvang: 23.00
Toegang: gratis
Locatie: WaterFront / kleine zaal
Meer info: www.waterfront.nl

----------