Ingezonden persbericht


----------

PERSBERICHT

Vrijdag 16 mei 2008

ONVERVALSTE ROTTERDAMSE HIPHOP MET U-NIQ OP 5 MEI IN WATERFRONT

MET IN HET VOORPROGRAMMA SPACEKEES

U-Niq begint op zijn dertiende jaar onder invloed van Amerikaanse MC's als Kool G Rap, Big Daddy Kane en Rakim. Op zijn vijftiende wint hij een Rotterdamse talentenjacht en vanaf dat moment gaat het bergopwaarts. In de jaren die volgen groeit hij uit tot één van de hoofdrolspelers in de undergroundscene en werkt hij samen met Amerikaanse rappers zoals NAS en Guru en met de Jamaicaanse artiest Red Rat. De Surinaams-Nederlandse rap-veteraan verdient zijn sporen initieel met Engelstalig werk. Zowel solo als in de formatie Committee Gunmen (met de Anonymous Mis, Shyrock, G-Boah (samen Postmen) Sonny D. en E-Life) gooit U-Niq jarenlang hoge ogen. Met zijn debuut in het Nederlands "Rotterdam" uit 2006 heeft U-Niq een nieuw hoofdstuk ingeluid en dit jaar is alweer het tweede Nederlandstalige album uitgekomen, "Het Kapitalisme". Met dit nieuwe album geeft U-niq het Nederlandse hiphop-landschap een broodnodige volwassen impuls.

Pe Pe Pe, oftewel Spacekees is een Nederlandse rapper, vooral bekend door de single "Ik wil een meisje". Op 5 mei heeft hij zijn solo debuut gedropt. Op het album staan maar liefst 26 tracks, omdat Spacekees naar eigen zeggen veel nieuwe dingen uit wilde proberen en voor elke rare gedachte of vreemd gevoel een track wilde maken. Hij typeert zijn album als "Gestoorde shit!" .

Datum: donderdag 5 juni 2008
Deur open: 20.00
Toegang: ¤ 10,-
Locatie: WaterFront / grote zaal
Meer info: www.waterfront.nl / www.myspace.com/uniqrotterdam / www.spacekees.nl Tickets: Velvet Rotterdam, Plato Rotterdam, Sounds Rotterdam, WaterFront Kleine Zaal, www.waterfront.nl en www.easyticket.nl.

----------