PvdA Amsterdam

Partij van de Arbeid

Thema ALV: stelsel in de steigers


Datum: Donderdag 5 Juni '08

Tijd: 5 juni 20.00 - 22.00

Locatie: Volkspand (voormalig Volkskrantgebouw), Wibautstraat 150
Info: Bas Huijbers

Het programma van de algemene themavergadering

19.45 uur: Deuren open, koffie en thee
20.15 uur: Start vergadering

De agenda


- Opening

- Toelichting pamflet door Raoul Schildmeijer
- Discussie met de zaal aan de hand van drie uitspraken die ingeleid worden door Duco Adema


1. Het gaat niet om de vraag of 14 stadsdelen beter of slechter zijn dan 10. Ook niet of 30.000 inwoners te klein is, en 40.000 inwoners groot genoeg. Doorslaggevend voor de schaal van stadsdelen is of de politieke doelstellingen daarmee goed kunnen worden bereikt, en of de kwaliteit van de organisatie geborgd is.


2. Als een stadsdeel voor één of meer wenselijke kerntaken niet kan voldoen aan de stedelijke kwaliteitsnorm is niet alleen aan de orde dat de centrale stad ingrijpt, maar zal het stadsdeel bij het uitblijven van een verbetering ook haar bestaansrecht verliezen. In dat geval kan een fusie wenselijk zijn.


3. Er is te veel bestuurlijke drukte in Amsterdam. Door het grote aantal raadsleden en bestuurders verlopen overleggen moeizaam, en is te veel energie intern gericht. De bestuurlijke drukte kan worden verminderd door het aantal raadsleden en bestuurders fors te verminderen.


- Afsluitende ronde door Martin Verbeet (onder voorbehoud)

21.30 uur: einde debat en tijd om na te praten

Het belooft een bijzondere avond te worden. Opgemerkt moet worden dat de lokatie een bijzondere geschiedenis heeft en rolstoelvriendelijk is.

Dossiers


* stadsdeeldiscussie

* Bijeenkomsten