Gemeente Eindhoven

Persbericht 2 juni 2008, no. 151

Kennis, dé brandstof voor Brainport
Donderdag 5 juni 10.00 uur vindt de officiële kick-off plaats van E+ Academy Brainport. Dit gebeurt in het meest kenmerkende bolwerk van Eindhoven, namelijk in het kennistransferium het Evoluon. Tijdens de bijeenkomst waarop onderwijs, ondernemers en overheid elkaar ontmoeten, staan de themaâs âUrban Designâ& Maatschappij, âNieuwe landschappenâ en âDuurzaamheidâ centraal.

Deze worden in de ochtend op een wel heel bijzonder interactieve en virtuele wijze gepresenteerd. Het middagprogramma is geheel gewijd aan het thema âVergrijzing en krimp in Eindhovenâ. Maar dat is nog niet alles. Wethouder Mary Fiers reikt tijdens deze dag ook nog het zogenoemde âPatsertjeâ uit, de E+dison voor krachtwijkprojecten in Eindhoven. Daarnaast treedt een keur aan gastsprekers op zoals Adriaan Geuze, John Habraken, Hans Robertus en Yvonne Zonderop.

Brainport staat bekend om de snelle totstandkoming van innovaties en synergie op toptechnologisch gebied. In de regio-Eindhoven vraagt dit om daadkracht, durf en het vermogen kennis met elkaar te delen. Om deze kennisdeling te ontwikkelen en te stimuleren, is door de gemeente Eindhoven in samenwerking met TU/e, Fontys, Design Academy, Inbo, Buro5 en DHV, de E+ Academy Brainport opgezet.

Doel van E+ Academy Brainport is om kennisontwikkeling en kennisdeling met betrekking tot stedenbouw, architectuur, design, ruimtelijke ontwikkeling, de sociale en maatschappelijke dimensies van planologie, milieu, alsook van mobiliteit en maatschappij mogelijk te maken. Op specifieke, actuele themaâs worden studenten interessante stageplaatsen aangeboden door vooruitstrevende organisaties, waarbij de onderwerpen innovatief, uitdagend en inspirerend zijn. De stad als laboratorium.

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00