Gemeente Barendrecht

Burgemeester Barendrecht haalt lopers Avondvierdaagse binnen

BARENDRECHT (maandag 2 juni 2008) ­ Burgemeester Van Belzen haalt donderdag 5 juni vanaf 19.30 uur de lopers van de 62ste Avondvierdaagse in Barendrecht binnen. Enkele deelnemers ontvangen uit zijn handen een medaille voor de afgelegde kilometers. De start en finish zijn dit jaar voor het eerst op sportpark De Bongerd bij atletiekvereniging CAV Energie.

Dit jaar hebben zich ruim 1650 deelnemers ingeschreven. Door de vele ouders die meelopen overtreft het aantal mensen dat deze week door de straten van Barendrecht loopt ruim de 2500. Zij lopen een route van 5, 10 of 15 kilometer, waarvan de meesten voor de kortste afstand kiezen.

Inzet vrijwilligers onmisbaar
Zowel inwoners uit Carnisselande als het oude deel van Barendrecht doen mee aan het jaarlijkse evenement. Veel kinderen schrijven zich in via de scholen, waar oudercommissies en leerkrachten zich inspannen om alles in goede banen te leiden. Vrijwilligers zijn de grote kracht achter de Avondvierdaagse. Volgens Van Belzen zijn zij onmisbaar: 'Zij maken het mogelijk dat inwoners uit verschillende delen van Barendrecht wederom op een sportieve manier kennis met elkaar maken. Het feit dat deze mensen zich inzetten voor een ander zorgt voor verbinding en dat is hard nodig in onze samenleving. De gemeente is daarom erg blij met dergelijke initiatieven.'

Noot voor de pers,