Gemeente Gouda


Ruim 800 kinderen doen weer verkeersexamen (3-6-2008)

Op 5 en 6 juni 2008 organiseren studenten van PABO de Driestar in samenwerking met de politie en gemeente Gouda het praktisch verkeersexamen voor leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Goudse basisscholen. Ruim 850 leerlingen van 23 verschillende scholen doen mee aan de verkeersproef in de hoop het verkeersdiploma te behalen.

Op donderdag 5 juni om 9.00 uur gaat het Praktisch Verkeersexamen Gouda 2008 van start vanaf het parkeerterrein van PABO aan de Burgemeester Jamessingel te Gouda. Op vrijdag 6 juni start de tweede groep examenkandidaten om 9.00 uur vanaf het parkeerterrein van Sporthal de Zebra aan de Goverwellesingel.

Het verkeersexamen, dat doorgaans in groep 7 of 8 van de basisschool wordt afgenomen, bestaat uit een theoretisch deel en een praktisch deel. De kinderen worden bij het theoretisch deel getest op hun kennis van de verkeersregels en -borden. Bij het praktisch verkeersexamen fietsen de kinderen langs een vooraf uitgestippelde route. Observanten beoordelen de kinderen bij diverse controlepunten op hun verkeersgedrag en -inzicht.

Gouda heeft al een aantal jaren geen lokale afdeling Veilig Verkeer Nederland. De PABO Driestar neemt dit jaar alweer voor de 9e keer de organisatie van het examen als studieonderdeel in het lesprogramma op. Dit jaar zijn de studenten wederom aangestuurd door een vrijwillige projectcoördinator. Ouders en andere vrijwilligers bezetten de controleposten.