Provincie Utrecht

Werkbezoek commissaris van de Koningin aan de gemeente IJsselstein

3-6-2008 -

De commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht, de heer R.C. Robbertsen, brengt op donderdag 5 juni 2008 een werkbezoek aan de gemeente IJsselstein. Op het programma staat een bezoek aan het Kasteelkwartier en een bezoek aan jachthaven Marnemoende. De commissaris zal de Blauwe Vlag, een internationale milieuonderscheiding, aan de jachthaven uitreiken.

In het Kasteelkwartier spreekt de commissaris met de bewoners over wijkgericht werken, een aanpak waarbij bewoners samenwerken met verschillende instellingen om de leefbaarheid in de wijk te bevorderen. Bij jachthaven Marnemoende krijgt de commissaris een rondleiding. Daarna volgt de officiële uitreiking van de Blauwe Vlag, een onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die schoon en veilig zijn.

Voorafgaand aan deze bezoeken heeft de commissaris van de Koningin een gesprek met de burgemeester van de gemeente IJsselstein en met het college van burgemeesters en wethouders. Het bezoek wordt afgesloten met een informele raadsbijeenkomst.

Meer informatie: Eva de Vroome, telefoon 030 - 258 2249