Gemeente Leidschendam-Voorburg


Inloopavond herontwikkeling Marcellus Emantslaan e.o.

Op donderdag 5 juni van 19.30 tot 21.30 uur wordt in het Sint Maartenscollege te Voorburg een inloopavond georganiseerd in het kader van de herontwikkeling Marcellus Emantslaan en omgeving voor de buurtbewoners. Tijdens de bijeenkomst worden de concept ruimtelijke en functionele randvoorwaarden en herontwikkelingsplannen aan hen gepresenteerd.

Voor de herontwikkeling van de Marcellus Emantslaan e.o. hebben burgemeester en wethouders onlangs ingestemd met concept ruimtelijke en functionele randvoorwaarden. Tevens heeft het college kennis genomen van het voorlopig ontwerp van de vmbo-school, daarbovengelegen woningen en de massastudie voor een sportaccommodatie, en vrijgegeven voor bespreking met omwonenden.

Woningen, school en sporthal
De herontwikkeling van de locatie Marcellus Emantslaan/Johan de Meesterstraat omvat de realisatie van een vmbo-school met daarbovengelegen woningen, een onderzoek naar en realisatie van een sporthal ter vervanging van de huidige Maartenshal naast het Sint Maartenscollege en de (her)inrichting van een buurtpark. Daarbij is het voornemen de bestaande hoeveelheid groen in de wijk uit te breiden door het bestaande parkeerterrein langs de Guido Gezellestraat te vervangen door een ondergrondse parkeergarage onder het buurtpark.

Vanaf begin 2007 is reeds een klankbordgroep opgericht en geïnformeerd over de herontwikkelingsplannen. Zij hebben hierover de gemeente geadviseerd. Na deze informatieavond wordt op 17 juni de commissie Openbaar Gebied geïnformeerd over de plannen en op 15 juli wordt hen gevraagd om een advies.

Iedereen is van harte uitgenodigd de inloopavond bij te wonen op donderdag 5 juni van 19.30 tot 21.30 uur in het Sint Maartenscollege, Aart van Leeuwkade 14 te Voorburg.