Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Winkeliers en horecaondernemers krijgen veiligheidspakket aangereikt

3 juni 2008 print
Op donderdag 5 juni krijgen alle winkeliers en horecaondernemers in Uithoorn een veiligheidspakket. Het informatiepakket wordt hun aangereikt door medewerkers van de Kamer van Koophandel, politie Amsterdam/Amstelland en de Gemeente Uithoorn. In het pakket zitten stickers met praktische tips, aanbevelingen en een checklist om de veiligheid van de ondernemingen te vergroten. Omdat veilig ondernemen alleen door samenwerking wordt bereikt, werkt de Gemeente Uithoorn samen met de KvK Amsterdam en de politie in het Platform Criminaliteitsbeheersing Amsterdam-Amstelland (PCA).

Noodzaak

Het onderzoek `Scorekaart Veilig Ondernemen 2007' toonde aan dat ongeveer driekwart van de winkels- en horecabedrijven in de regio slachtoffer is van enige vorm van criminaliteit. Met de persoonlijke overhandiging van het pakket willen de PCA-partners duidelijk maken dat het noodzakelijk is dat ondernemers zelf veel aandacht besteden aan veiligheid. De actie attendeert ze op maatregelen die ondernemers zelf kunnen treffen. Vaak zijn deze maatregelen van organisatorische aard, eenvoudig en kosteloos aan te passen.

Veiligheid in Uithoorn

Het college van B en W Uithoorn heeft de veiligheid voor inwoners en ondernemers hoog op de agenda staan. Vorig jaar heeft de gemeenteraad ingestemd met een Integraal Veiligheidsbeleidsplan voor Uithoorn. Eén van de prioriteiten is het verbeteren van de veiligheid in en om bedrijven en winkels in Uithoorn in samenwerking met de eigenaren en politie. In januari 2008 kregen de winkeliers van het Zijdelwaardplein, het Amstelplein en het Oude Dorp de eerste ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen uitgereikt.

Het veiligheidsbeleid richt zich voorts op de horeca, de veiligheid onder jongeren, in de buurten en winkelcentra en in het verkeer. Ook zijn het tegengaan van huiselijk geweld, discriminatie en zinloos geweld belangrijke thema's.

Bestellen van veiligheidspakketten voor winkeliers en horecaondernemers kan via: www.kvk.nl/veiligheidspakketregioamsterdam ^

* KvK >>