Snelle multi-component meetmethode voor bodem en (grond)watermonsters

05/06/2008 10:00

SGS Environmental Services

SGS Environmental Services introduceert SGS MultiTrace(R)

"een snelle multi-component meetmethode voor bodem en (grond)watermonsters"

SGS MultiTrace(R) is een "analytische screeningmethode" die toelaat om een brede waaier van (milieugevaarlijke) chemische stoffen in één traject te analyseren gebruik makend van een krachtig en innovatief analytisch concept.

De hiertoe zorgvuldig geselecteerde componenten alsook de toegepaste detectielimieten zijn gebaseerd op de nationale en internationale (milieu)wetgeving alsook de toekomstige ontwikkelingen dienaangaande binnen een Europees perspectief.

SGS MultiTrace(R) laat toe om in een kort tijdsbestek - en voor een beperkt budget - een schat aan waardevolle informatie te verzamelen. Op dit ogenblik behoren reeds ruim 350 componenten tot het toepassingsgebied van deze analysemethode.

De matrix van de te onderzoeken monsters beperkt zich heden tot bodem en grondwater. Een uitbreiding naar andere toepassingen wordt thans in overweging en onderzoek genomen.

Alle SGS MultiTrace(R) analyses worden integraal en exclusief uitgevoerd in de SGS laboratoria te Antwerpen (divisie IAC) en via haar groepsstructuren wereldwijd gecommercialiseerd.

Voor de analytische ontwikkeling van SGS MultiTrace(R) werd door SGS Environmental Services een samenwerking uitgebouwd met de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO - Mol) in het kader van contractonderzoek.

Meer gedetailleerde productinformatie: www.sgs.com/multitrace





http://www.sgs.com/multitrace