Datum: 5 juni 2008

Sassenheim Inbraak in benzinestation Op donderdag 5 juni, rond 03.10 uur, is er ingebroken in het benzinestation aan de Rijksweg A44 ter hoogte van Sassenheim. Door de toegangsdeur van het station open te wrikken zijn de dader(s) binnengekomen. Uit het tankstation zijn rookwaren en een geldbedrag weggenomen. De politie is een onderzoek gestart. Onderdeel van dit onderzoek is dat de technische recherche sporen die door de dader(s) zijn achtergelaten onderzoekt. De politie vraagt getuigen die deze nacht rond dit tijdstip iets hebben gezien zich te melden bij de politie via 0900-8844.

Noordwijk Aanhouding voor diefstal of heling van fiets De politie heeft dinsdag 3 juni rond 22.10 uur aan de Johanna van Hoornstraat een 16 jarige jongen uit Noordwijk aangehouden. Hij was in het bezit van een mountainbike die overdag was gestolen bij een school aan de Duinwetering. De eigenaar, een jongen uit Noordwijkerhout, zag zijn gestolen fiets die avond aan de Johanna van Hoornstraat. De verdachte stond daarbij. De politie werd ingeschakeld en hield de verdachte aan. Zijn eerste verklaring was dat hij de fiets had gevonden. Hij zit voor het onderzoek nog vast.

Leiden Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 23 jarige automobilist uit Rijnsburg. Dit gebeurde na een alcoholcontrole. Hij werd donderdag 5 juni rond 01.30 uur op de 2e Binnenvestgracht aangehouden. De uitslag van zijn daarna gehouden ademanalyse was 405 ug/l. Omdat het hier gaat om een beginnend bestuurder ligt de limiet op 90 ug/l en de invorderingsgrond 350 ug/l. Naast deze invordering maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Leiden Verdachte van diefstal fiets aangehouden De politie heeft woensdag 4 juni rond 23.10 uur op een parkeerterrein nabij de Morssingel een 48 jarige man uit Leiden aangehouden. Een getuige had gemeld dat zij had gezien dat de man aan de Steenstraat een fiets wegnam en daarmee een steeg was ingelopen. De politie trof de man aan die bezig was om het slot van de fiets open te breken. De fiets is in beslag genomen en de verdachte is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Alphen aan den Rijn Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 37 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. Dit gebeurde na een alcoholcontrole. Hij werd donderdag 5 juni rond 01.40 uur op de Zegerbaan aangehouden. De uitslag van zijn daarna gehouden ademanalyse was 615 ug/l. (limiet 220 ug/l.). Naast de invordering maakt de politie proces-verbaal tegen hem op voor het rijden onder invloed.

Nieuwerkerk aan den IJssel Inbreker op heterdaad aangehouden De politie heeft een inbreker op heterdaad kunnen aanhouden. Op woensdag 5 juni, rond 04.30 uur, kreeg de politie een melding van een getuige die breekgeluiden had gehoord bij de noodwinkels op de Dorrestein. De getuige had geen zicht op daders. Een agent ging er direct op af en zag een man bij een ingeslagen ruit staan, hij stak met een hand naar binnen om kennelijk de deur van binnenuit te kunnen openen. Op het moment dat hij de agent zag zette hij het op een lopen in de richting van het Tinbergenpad. De agent zette de achtervolging in en riep de man aan te stoppen. De verdachte, een 35 jarige man uit Nieuwerkerk, gaf zich over en werd door de agent aangehouden. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op wegens poging diefstal.

Gouda Politie zoekt doorrijder na aanrijding De politie is op zoek naar een bestuurder van een donker blauwe bus met aanhanger die op woensdag 4 juni, rond 16.45 uur, op de Sportlaan een fietser heeft geraakt. De bestuurder van de bus is na de aanrijding even gestopt, om vervolgens zijn weg te vervolgen. De fietser, een 39 jarige Gouwenaar, raakte gewond aan zijn hoofd en heup en is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld. Het ongeluk gebeurde doordat de bus uitweek voor een tegemoetkomende auto en daardoor de fietser raakte. Een fietser die achter de eerste fietser rijdt, valt ook en loopt schaafwonden op. De politie is een onderzoek gestart naar de identiteit van de bestuurder van de bus. De bestuurder of getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van Gouda via 0900-8844.

Woerdense Verlaat Wielrenner gewond na aanrijding Een 35 jarige wielrenner is op woensdag 4 juni, rond 17.40 uur, gewond geraakt nadat hij betrokken was bij een aanrijding op de parallelweg van de Uitweg. De wielrenner reed op de parallelweg in de richting van de Woerdense Verlaat. Een 48 jarige automobilist uit Noorden reed hem tegemoet en moest vanwege een wegversmalling uitwijken naar het midden van de rijbaan. Hij zag hierbij echter niet de wielrenner die hem in de bocht tegemoet reed waardoor er een aanrijding tussen hen beiden ontstond. De wielrenner werd geraakt aan zijn linker bovenarm en is naar het ziekenhuis gebracht.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --