Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Opzoomeren in Beverwaard:

gezellige maar kletsnatte plantenuitdeeldag

Elk jaar krijgt het Opzoomerteam Beverwaard budget van de Deelgemeente IJsselmonde om de wijk op te fleuren. In het voorjaar wordt een gedeelte van het budget besteed aan het 1jarig zomergoed en in het najaar aan de bloembollen. Bewoners uit de wijk kunnen hier voor in aanmerking komen mits de plantjes en bloembollen geplant worden in openbaar groen zoals geveltuinen, bloembakken, groenstroken, bloembakken enz.. Dus niet op een privé balkon of achtertuin.

Dit jaar vond de plantenuitdeeldag van het Opzoomerteam plaats op donderdag 29 mei. Met een nieuw systeem en een heel nieuw Opzoomerteam, bestaande uit leden van de Deelgemeente, De Nieuwe Unie, Woonbron, Politie, Roteb, Gemeentewerken, Perspect en vrijwilligers: Marian, Sylvia, Diny en Hennie konden bewoners op deze dag tussen twaalf en zeven het jaarlijkse zomergoed ophalen bij het Bewoners Steunpunt Beverwaard op het Slangenburgplein. Leuk was dat Wim van Duinen, meldpunter van het Bewoners Steunpunt bereid was om vanaf acht uur s morgens mee te helpen met de plantenuitdeeldag.

Helaas, de dag begon met zachtjes regenen. Ondanks de regen zag het plein er vrolijk en fleurig uit. De bedoeling was het plein om te toveren tot een heerlijk terras maar helaas moest het Opzoomerteam vanwege de regen en het onweer de plannen bijstellen. De tent werd gebruikt voor de mensen die in de rij stonden met de uitnodigingsbrief. Daar stond genoeg te drinken klaar en bij het JIP en het steunpunt van de Woonbron konden de mensen terecht voor een hapje en een drankje.

Bewoners hadden zich vooraf weer op kunnen geven voor de plantjes bij het Opzoomerteam Beverwaard dat gevestigd is in het Bewoners Steunpunt Beverwaard aan het Slangenburgplein. Al met al was het een zeer gezellige, kletsnatte en geslaagde dag waar met plezier op terug gekeken kan worden. En één ding is zeker, na 29 mei ziet Beverwaard er een stuk fleuriger uit. Het is leuker als het ook zo blijft en daarom verzoekt het Opzoomerteam Beverwaard de mensen de plantjes te laten staan. Mededeling: het kan zijn dat bewoners niet aangeschreven zijn of niet genoeg plantjes hebben gekregen. Wij verzoeken deze mensen contact op te nemen met het Opzoomerteam.

Tot volgend jaar! Opzoomerteam Beverwaard