Vestia waarschuwt huurders voor oplichter

05/06/2008 09:46

Stichting Vestia Groep

Woensdag 4 juni is in een woning aan de Gerardus de Haenstraat in Delft een ouder echtpaar opgelicht. Aan de deur kwam een man die zich uitgaf als medewerker van Vestia. Hij gaf aan dat hij ze namens Vestia een uniek aanbod kon doen voor een mooi nieuw tapijt en 2 messensets. De reden hiervoor was omdat ze al lang van Vestia huren. Vervolgens werd verzocht of ze direct 600 euro contant hiervoor wilden betalen. De bewoner is speciaal hiervoor gaan pinnen.

Misbruik Vestialogo

De rekening die de oplichter achter heeft gelaten is voorzien van een vervalst Vestialogo. Waarschijnlijk is het logo van Vestia van internet gehaald.

Waarschuwing naar onze huurders

Gezien het feit dat dit de tweede keer is in een week tijd dat iemand zich uitgeeft als medewerker van Vestia en daarmee een bewoner oplicht wil Vestia haar bewoners verzoeken alert te zijn. Vraag altijd om een legitimatiebewijs. Laat mensen niet zomaar binnen en als u geen vertrouwen hebt in de situatie, bel dan met uw Vestiakantoor. Vestia doet in geen geval aan contante betaling aan huis. Betalingen kunnen alleen worden gedaan in de Vestiawoonwinkels via pintransactie of via de bank.

Over Vestia

Vestia biedt woonservice aan de bewoners van zo'n kleine 72.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe het bedrijf haar maatschappelijke taak vervult. Vestia werkt volgens het concern-model. De 13 corporaties en de 4 vakbedrijven vormen de pijlers van het concern, waar in totaal 900 mensen werken.