ABVAKABO FNV

Vanaf 2009: gratis dienstverlening ANBO voor senior leden

FNV Vakcentrale heeft begin mei ingestemd met aansluiting van de ouderenbond ANBO bij de FNV per 1 januari 2009. ANBO voegt een reeks van thema's toe waar de FNV zich niet of slechts zijdelings mee bezig houdt, zoals zorg, mobiliteit en seniorenhuisvesting. ANBO heeft daarnaast een groot aantal afdelingen voor activiteiten en belangenbehartiging dicht bij huis.

Het totale aantal leden van de FNV neemt toe met circa 190.000 leden, richting de 1,4 miljoen leden. Daarmee versterkt de FNV haar maatschappelijke positie. De aansluiting van ANBO betekent dat de senior leden van ABVAKABO FNV vanaf 1 januari 2009 gratis gebruik kunnen maken van het dienstenpakket van ANBO. Zo biedt het lidmaatschap van ABVAKABO FNV nog meer voordeel!

Wat houdt dit dienstenpakket in?
0M ANBO-voordeel, waaronder kortingen op producten, reizen en goedkope rijbewijskeuring;
0M ANBO Servicelijn; een telefoonlijn waar u vragen kunt stellen over zaken op het gebied van zorg, wonen, inkomen, welzijn; 0M Ledenblad ANBO Vizier. Dit blad verschijnt 10 x per jaar; 0M Lokale activiteiten, dienstverlening en belangenbehartiging.

ANBO heeft meer dan 500 afdelingen over heel Nederland verspreid. De meeste afdelingen bieden zowel sociale activiteiten aan (culturele en gezelligheidsactiviteiten) als informatieve themabijeenkomsten. De afdelingen hebben vaak een eigen nieuwsbrief om de leden te informeren over het aanbod.
Op het gebied van medezeggenschap in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) is ANBO goed vertegenwoordigd.

Dienstenpakket ABVAKABO FNV
Hiernaast houden leden van ABVAKABO FNV natuurlijk recht op ons totale pakket aan dienstverlening. Zo blijft de gebruikelijke juridische dienstverlening (ook op de terreinen WMO en zorgverzekering, indien van toepassing) beschikbaar. De belangenbehartiging in pensioenfondsen blijft lopen via onze bond. En natuurlijk kunnen senior leden onverminderd gebruik blijven maken van de FNV Belastingservice en de FNV-voordeelpas, en van de activiteiten van de Senioren ABVAKABO FNV. Ten slotte blijven we de huldiging van jubilarissen en waardering bij langjarig lidmaatschap organiseren.

In de rubriek Vraag&Antwoord op onze website vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over de aansluiting van de ANBO bij de FNV. Mocht u andere vragen hebben, dan kunt u altijd terecht bij ons Contactcenter, 0900-2282522.