Gemeente Abcoude


Rioleringswerkzaamheden Burgemeestersbuurt afgerond

Na enige maanden van open straten kunnen de inwoners van de Burgemeestersbuurt deze week weer over straat zonder zich zorgen te maken over modderige voeten van openliggende straten. Het opknappen van de staten in de Burgemeestersbuurt is onderdeel van een grootscheeps gemeentelijk rioleringsplan.

Binnen gemeente Abcoude lag een flink aantal rioleringen die niet meer van deze tijd waren en qua capaciteit niet aansluiten op de huidige wensen en eisen Hier werden het hemelwater en het water uit de huishoudens door dezelfde buizen afgevoerd. Het college van B&W heeft besloten deze situatie voortvarend aan te pakken.

Deze watersystemen zijn tijdens de opknapronde gescheiden. Behalve de riolering en de straten in de Burgemeestersbuurt worden ook de straten rondom de Aasdomstraat en een aantal straten in Baambrugge-West aangepakt. Hierbij wordt niet alleen de riolering aangepakt ook worden de straten opnieuw ingericht en van nieuwe bestrating voorzien. Daarnaast is de gemeente druk bezig (geweest) met het aanleggen van riolering in het buitengebied. Als deze inhaalslag gemaakt is, staat het rioleringsnetwerk in gemeente Abcoude er weer goed voor én door de nieuwe bestrating hebben de straten een modern straatbeeld.
---

5 juni 2008