ROC Friese Poort Groot succes EVENT âSTARTBAANâ Emmeloord!
De arbeidsmarkt is krap, werkgevers staan te springen om enthousiast personeel. Jongeren willen graag een (andere) leuke leerbaan (BBL-baan). Toch slagen beide partijen er vaak niet in elkaar te vinden. Het unieke Event 'Startbaan' heeft daar verandering in gebracht. Gistermiddag werd in het ROC Friese Poort in Emmeloord georganiseerd en was een groot succes. Lelystad en Almere waren voorafgaand aan Emmeloord al succesvol geweest.

'Startbaan' hanteert een bijzondere aanpak. Het benadrukt het potentieel van de jongeren (16-27 jaar)en niet het CV! Dankzij deze unieke aanpak krijgen werkgevers alleen werkelijk geïnteresseerde jongeren bij de stand. Het event is laagdrempelig, en voorziet in een duidelijke behoefte. De aanwezige jongeren beoordeelde Startbaan Emmeloord met een waardering van een 8.2! De doelstelling om minstens een kwart van de partijen te matchen is ruim overschreden, er werd in Emmeloord 89% behaald.

'Startbaan' staat in het teken van de luchthaven, een actueel thema in Flevoland. De jongere krijgt de illusie werkelijk op "reis" te gaan naar een (andere) passende werkwereld. Bij binnenkomst vult hij een competentieprofiel in in zijn paspoort. Zo blijkt welke beroepen geschikt zijn voor de jongere.
De jongere gaat met het paspoort naar de douane en wordt daarna doorverwezen naar de werkwereld die het beste bij hem past. Werkgevers gaven aan dat de kwaliteit van de gesprekken met name door deze unieke aanpak zeer hoog lag.

Initiatiefnemers
Startbaan is een initiatief van: Gemeenten Almere, Lelystad, Dronten, Noordoostpolder en Urk. De inzet tijdens het event lag met name bij het CWI, Flevotalent en diverse kenniscentra.
De organisatie en conceptontwikkeling van Startbaan was in handen van het evenementenbureau It's Gonna Happen! uit Almere. Zij kijken terug op 3 zeer geslaagde evenementen. Heeft u vragen over Startbaan, neem dan contact op met It's Gonna Happen! Tel. 036-547 0302 of via E-mail: info@itsgonnahappen.nl.