Politie Groningen

Donderdag 5 juni 2008

Provincie Groningen, 05-06-2008

Groningen: zonder rijbewijs op weg

Twee personen werden woensdag betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Agenten zagen rond twee uur een automobilist op de Diamantlaan door het rode licht rijden. Bij controle bleek de bestuurder, een 31-jarige inwoner van Roden, geen rijbewijs te hebben. De auto was evenmin verzekerd. Een 25-jarige inwoner van Veendam maakte het eveneens bont. De man viel op doordat hij met hoge snelheid over de autosnelweg A7 reed. Hij werd ter hoogte van de Bornholmstraat tot stoppen gedwongen. Omdat de man geen papieren bij zich had, werd hij meegenomen naar het politiebureau. Daar werd duidelijk dat de man een ontzegging van de rijbevoegdheid had. De auto had hij van het thuisfront geleend.

Groningen: winkeldief kan huis niet in

Een 34-jarige winkeldief liep woensdag op nogal knullige manier tegen de lamp. De man was in een slijterij aan het A-kerkhof betrapt toen hij een fles drank in zijn tas stopte. Hij duwde vervolgens de tas in de handen van het personeel en rende weg. De man vergat echter dat ook zijn huissleutels en een identiteitsbewijs nog in de tas zaten. Hij kwam daar achter toen hij bij zijn voordeur stond. De man meldde zich daarop uit arren moede bij de politie. Daar werd proces-verbaal tegen hem uitgemaakt.

Groningen: gestolen GSMs verkocht

Een 22-jarige inwoonster van Groningen werd woensdagmorgen op de Javalaan gearresteerd. Agenten zagen dat de vrouw een gsm probeerde te verkopen. Bij controle bleek de telefoon de nacht ervoor uit een auto te zijn gestolen. De vrouw had ook een bankpasje bij zich dat ze vermoedelijk bij iemand thuis uit de portemonnee had gestolen. De 22-jarige is ingesloten.

Groningen: vrachtwagen te zwaar

Een uit Midwolde afkomstige vrachtauto bleek woensdag bji een controle door de politie in Groningen met 20% te zijn overbeladen. In de bak zat bijna 4000 kilo teveel aan lading, een puinmengsel van beton en metselwerk. De chauffeur, een 31-jarige inwoner van Zoutkamp, kon verder rijden nadat hij het teveel had afgeladen. Tegen de transporteur is proces-verbaal opgemaakt.

Warffum: hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft woensdagochtend een kleine hennepkwekerij ontmanteld. Op de zolder van een woning aan de Redger van Bolhuisstraat in Warffum werden 50 hennepplanten aangetroffen. De planten en de gebruikelijke kweekapparatuur zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. Op dat moment waren de bewoners niet thuis. Even later kwam een 17-jarige bewoonster thuis. Zij is aangehouden, maar na verhoor heengezonden. Een 25-jarige medebewoner moet zich donderdagochtend op het bureau melden.

Delfzijl: scooterrijdsters gewond bij aanrijding

Twee meisjes op een scooter zijn woensdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding. Een 16-jarige meisje uit Wagenborgen reed op een scooter over de Jachtlaan in Delfzijl. Achterop zat een 13-jarig meisje uit Stedum. De meiden wilden vanaf de Jachtlaan de Stuurboordlaan in gaan. In tegenovergestelde richting kwam een 50-jarige automobilist uit Delfzijl. De automobilist nam de binnenbocht, waardoor een aanrijding met de scooter ontstond. Beide meiden zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis gebracht.

Spijk: brandstichting speeltuin opgelost

In de in aanbouwzijnde speeltuin aan de Ripperdaweg in Spijk is vorige week een klein brandje geweest. Hierdoor is schade ontstaan aan de speeltoestellen. Onderzoek heeft uitgewezen dat een minderjarig meisje uit Spijk verantwoordelijk is voor de brandstichting. Er is echter geen sprake geweest van opzet. De politie zal extra toezicht houden bij de speeltuin om meer vernielingen te voorkomen.

Delfzijl/Marum: bromfietsen niet in orde

Op de Europaweg in Delfzijl is woensdagmiddag een 17-jarige bromfietser uit Appingedam aan de kant gezet. Hij reed met hoge snelheid. De rollerbanktest wees een constructiesnelheid uit van 79 km/uur. Het kentekenbewijs is ingenomen. De bestuurder heeft vier weken de tijd om zijn bromfiets aan te passen.

Op de Noorderweg in Marum is een 20-jarige snorfietser aan de kant gezet. Hij reed met hoge snelheid. De blauwe kentekenplaat is omgebogen. Bovendien werkte de voorrem niet goed. De snorfiets is meegenomen voor technisch onderzoek.

Noordwolde: transport niet in orde

Een 28-jarige tractorbestuurder uit Middelstum heeft woensdagmiddag diverse bekeuringen gekregen. De man reed met een tractor met aanhanger over de Zwarteweg in Noordwolde. Op de aanhanger werd een rupskraan vervoerd. De kraan was echter te breed en stak aan de achterzijde te ver uit. Bovendien stond de kraan los en kon deze gemakkelijk van de aanhanger afglijden. Voor alle overtredingen is een bekeuring uitgeschreven. Het transport is stilgezet.

Stadskanaal: gepimpte auto gecontroleerd

Een 18-jarige automobilist uit Musselkanaal is woensdagochtend gecontroleerd. De man reed over het Geert Teisplein in Stadskanaal met brandende mistlichten aan de voorzijde. Bij controle bleek de uitlaat een geluidsproductie van 103 dB(A) te hebben, terwijl 87 dB(A) maximaal was toegestaan. Bovendien was te auto voorzien van stroboscoop verlichting en TL-verlichting. Voor beide overtredingen heeft de man een bekeuring gekregen.

Veendam: auto te water

Een 19-jarige automobiliste uit Wildervank is woensdagmiddag te water geraakt. De vrouw reed over het Boven Oosterdiep in Veendam. Door onbekende oorzaak is de vrouw de controle over de auto verloren. Zij is met haar auto op de kop in het water beland. Met hulp van voorbijgangers kon de vrouw uit de auto komen. Zij is er met een nat pak vanaf gekomen. De auto is afgesleept.

Bedum: aanrijding door keren op de weg

Een onbekend gebleven automobilist is woensdagmiddag de oorzaak geweest van een ongeval. Deze persoon reed over de N46 bij Bedum en keerde zijn auto. Hierdoor moesten een andere automobilist en een vrachtwagenchauffeur remmen, waardoor een aanrijding ontstond. De gekeerde automobilist is weggereden. De andere automobilist is door ambulancepersoneel onderzocht. De auto is afgesleept. De weggereden auto was voorzien van een Duits kenteken.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Stadskanaal, Oosterstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 1139, aantal overtredingen: 221, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Wildervank, K.J. de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 568, aantal overtredingen: 277, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.