Carglass sponsor van Natuurmonumenten

05/06/2008 10:24

Carglass BV

Grootste autoreparatiebedrijf investeert in maatschappelijk verantwoord ondernemen

Vandaag tekent Carglass, marktleider op het gebied van autoruitreparatie, een sponsorovereenkomst met Natuurmonumenten. Het ruitschadebedrijf gaat samen met Natuurmonumenten investeren in het 400 jaar oude natuurgebied de 's Gravenlandse buitenplaatsen. Op deze manier wil Carglass invulling geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. De autoruitspecialist is al langer bezig om de belasting voor het milieu te verminderen door afval te scheiden, te recyclen en energie- en grondstofbesparend te werken.

Investeren in 400 jaar oud natuurgebied

Het grootste autoruitschadebedrijf van Nederland wil met deze investering en werkwijze zijn betrokkenheid bij het milieu tonen. Carglass heeft ervoor gekozen om met Natuurmonumenten samen te werken, omdat zij zich op een onderscheidende manier inzet voor het voortbestaan van de Nederlandse natuur. Door de samenwerking met Carglass kan Natuurmonumenten verschillende bomenlanen van honderden jaren oud herplanten in de 's Gravelandse buitenplaatsen. "Als grote partij in de ruitschadebranche kan je een behoorlijke bijdrage leveren aan milieu door te letten op je grondstofverbruik en afvalreductie. Ook vinden we het belangrijk om te investeren in het beheer en behoud van de natuur." aldus Arjen Vissers van Carglass.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Al langer houdt Carglass zich bezig met milieuvriendelijk ondernemen. Glas is het belangrijkste afval dat het bedrijf produceert, Carglass recyclet dit volledig. Hergebruiken van glas brengt forse milieubesparingen met zich mee, want het kost een vijfde minder energie dan het produceren van nieuw glas. Ook de ruitenfolie, papier en karton en het polystyreen van de noodruiten worden volledig hergebruikt. Dit jaar gaat het bedrijf nieuwe technieken testen om het energieverbruik nog verder te verlagen.

Profiel CARGLASS

Carglass is onderdeel van Belron, wereldwijd het grootste en meest geavanceerde glasherstelbedrijf voor voertuigen. In ons land is Carglass marktleider met circa 500.000 autoruitreparaties en vervangingen per jaar. Carglass richt zich vooral op het gemak van de klant en het beperken van de schadelast door tijdige en hoogwaardige reparatie en vervanging met levenslange garantie. In Nederland heeft Carglass 55 Service Centers en 220 mobiele service units voor het repareren of vervangen van autoruiten thuis, onderweg of op het werk. Carglass is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via het gratis service nummer 0800-0406 voor het melden van autoruitschades. Reparaties en vervangingen kunnen nu ook via www.carglass.nl geboekt worden. In geval van nood worden klanten ook buiten kantooruren op afspraak geholpen. Carglass zorgt voor afhandeling van de schade met verzekeraars en leasemaatschappijen.





http://www.carglass.nl