Gemeente Echt-Susteren


Aanpak werkloosheid Echt-Susteren succesvol

De gemeente Echt-Susteren heeft succes met de aanpak van werkloosheid. Eind 2007 stond het werkloosheidspercentage met 6,8% nog ruim boven het landelijk gemiddelde, maar in amper vier maanden tijd is dit teruggelopen naar 6,1%. De procentuele teruggang van 0,7% steekt zeer gunstig af bij de omringende gemeenten in de regio. Het landelijke gemiddelde is vanaf eind 2007 gezakt van 6,1% naar 5,8%.

In Echt-Susteren is het aantal werkzoekenden binnen vier maanden met meer dan honderd werkzoekenden gedaald van 974 naar 867 personen. Als de effecten van dit beleid zich voortzetten, duurt het niet lang meer voordat het gemeentelijke percentage onder het landelijke gemiddelde daalt. Wethouder Jos Beckers is verheugd over deze resultaten en blij dat de opbrengst van het nieuwe beleid steeds duidelijker wordt.

Ondanks dat het tempo van de daling de laatste maanden op landelijk niveau afneemt, is de arbeidsmarkt in april opnieuw krapper geworden. Bij het CWI stonden in de eerste vier maanden van 2008 ruim drie procent meer vacatures open dan in dezelfde periode vorig jaar. Samen met het lagere arbeidsaanbod leidt dit ertoe dat de krapte op de arbeidsmarkt opnieuw is toegenomen. Het CWI meldt dat deze beperkte arbeidsmarkt vooral geldt voor technische beroepen en in beveiligingsfuncties. Ook voor middelbare agrarische en verzorgende beroepen is de arbeidsmarkt moeilijk.

Onze contactpersoon voor werkzoekenden én bedrijven die hun vacatures graag ingevuld zien, is arbeidsmakelaar Bert Wassenberg. U kunt hem bereiken telefonisch bereiken via 06-23747439 of per email: b.wassenberg@echt-susteren.nl.