Politie Haaglanden

Persberichten 5 juni

Haaglanden, 05-06-2008

Europese alcoholcontrole
Haaglanden De politie controleert op 5 en 6 juni in heel Europa extra op alcohol in het verkeer. De politie wil met de controles het signaal geven aan alle Europese burgers, dat alcohol in het verkeer strafbaar en gevaarlijk is. Ook in de regio Haaglanden worden op grote schaal alcoholcontroles gehouden. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Meisje (15) hersenschudding geslagen
Den Haag Een 15-jarig meisje uit Den Haag fietste 4 juni rond 8.00 uur op de stoep in de Stadhouderslaan. Een man viel haar zonder duidelijk aanwijsbare reden aan, waarbij hij haar flink mishandelde. Zo werd zij een aantal maal met een vuist in haar gezicht geslagen. Ze is vervolgens naar school gefietst en daar flauw gevallen. In het ziekenhuis bleek dat zij een hersenschudding had opgelopen. Het jonge meisje is door het incident erg van slag.
De verdachte is een getinte man van ongeveer 25 jaar, met een verzorgd uiterlijk, een ringbaardje en donker stekelig haar. Hij droeg een witte bloes, een zwarte jas en een spijkerbroek. Heeft u rond 8.00 uur iets gezien op de hoek Kennedylaan / Stadhouderslaan? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Stapel stenen veroorzaakt aanrijding
Den Haag Een afslaande 59-jarige automobiliste uit Apeldoorn zag 4 juni rond 8.00 uur een bromfiets over het hoofd. Doordat haar zicht op de kruising van de Zwanenlaan met de Nieuwboerweg werd belemmerd door een stapel stenen zag zij de bromfiets niet aankomen. De bromfiets werd bestuurd door een 16-jarig meisje uit Delft. Achterop zat een 16-jarige jongen uit Den Haag. Beide slachtoffers werden vervoerd naar het ziekenhuis, waar hun letsel mee bleek te vallen.

Vrouw beroofd van telefoon
Den Haag Een 22-jarige vrouw van Den Haag is 4 juni om 1.20 uur beroofd van haar mobiele telefoon. De vrouw stond s nachts te bellen bij de halte op de Loosduinseweg. Drie langslopende jongens vroegen haar eerst hoe laat het was. Eén van de jongens sloeg haar vervolgens op haar rechterslaap en ging er met haar telefoon vandoor. De man had een Afrikaans uiterlijk, was circa 1.70m lang en ongeveer 20 jaar oud. Hij droeg een rood petje achterstevoren op zijn hoofd en een donkerblauwe jas. De twee andere jongens hadden ook een Afrikaans uiterlijk en waren op de fiets. Heeft u 4 juni om 1.20 uur iets gezien op de Loosduinseweg? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Heeft u misschien een vuurtje?
Den Haag Een 32-jarige Hagenaar werd donderdagmorgen 5 juni omstreeks
01.25 uur aangehouden omdat hij vermoedelijk had geprobeerd in te breken in een woning aan de Waalstraat. Van de woning stond het raampje van de dakkapel open. De bewoners hoorden plotseling gestommel op het dak en gingen poolshoogte nemen. Voor het openstaande raampje stond de Hagenaar die, vreemd genoeg, om een vuurtje vroeg. De onbekende man gaat er vervolgens vandoor, maar wordt door de bewoners in de kraag gevat en overgedragen aan de gealarmeerde politie. De Hagenaar zal nog verhoord worden.

Opstootje na oversteken
Den Haag Een buitengewoon opsporingsambtenaar, in dienst van de gemeente stak woensdag 4 juni rond 11.00 uur op de Daguerrestraat de weg over, waarop hij bijna werd aangereden door een auto met twee inzittenden. Toen hij even later dezelfde auto zag staan op de kruising van de Columbusstraat met de Beeklaan, ging hij samen met een collega poolshoogte nemen. Toen hij het kenteken opschreef, reageerde de bestuurder bijzonder agressief, bemoeiden omstanders zich met de situatie en ontstond er een opstootje. Daarop gingen de twee mannen er met de auto vandoor. Aan de hand van het kenteken werd de eigenaar van de auto achterhaald. Hij meldde zich om 17.15 uur op het politiebureau, samen met een 25-jarige Hagenaar die de auto op dat moment bestuurde. Agenten hielden de bestuurder aan en onderzoeken de exacte toedracht van het incident.

Steekpartij op Centraal Station
Den Haag Agenten troffen 5 juni om 1.30 uur een man aan met steekwonden op het Koningin Julianaplein nabij het Centraal Station. De man was in zijn nek gestoken en had meerdere snijwonden. Het bleek dat twee mannen in een trein ruzie kregen over verdovende middelen, waarbij met een kapotte fles werd gestoken. Een van de mannen werd niet meer aangetroffen. Hij liet wel een bloedspoor achter, dus vermoedelijk is ook hij gewond geraakt tijdens de vechtpartij. De aangetroffen man is na behandeling in het ziekenhuis aangehouden. De politie onderzoekt de exacte toedracht van de steekpartij.

Hennepkwekerij aangetroffen
Den Haag - De politie trof op donderdag 5 juni rond 2.00 uur een hennepkwekerij aan in een woning in de Wapserveenstraat. In de woning bevonden zich 125 stekjes in potten en diverse apparatuur. Agenten kwamen de kwekerij op het spoor naar aanleiding van een melding van een woninginbraak. De politie nam de planten en apparatuur in beslag voor vernietiging. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. In dit geval kwam de politie de kwekerij op het spoor via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met Bureau Rijswijk via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Heling van golfclubtas
Een 32-jarige Leidenaar deed op maandag 19 mei aangifte aan het bureau van Politie Hollands-Midden van diefstal uit zijn auto van een golfclubtas. Korte tijd later kwam hij erachter dat zijn golfclubtas te koop werd aangeboden op het internet. De Leidenaar deed een bod op zijn eigen tas en maakte een afspraak met de aanbieder op woensdag 4 juni om 15.00 uur op de Binckhorstlaan in Den Haag. Wat de aanbieder niet wist, was dat de Leidenaar de recherche van Politie Haaglanden op de hoogte had gebracht. In burger ging een rechercheur mee naar de afspraak. Op de Binckhorstlaan boden drie personen meerdere golfclubtassen aan, waaronder ook die van de Leidenaar. De politie hield de drie personen, een 21-jarige Hagenaar en twee Leidenaren, 19 en 22 jaar, als verdachten aan van heling. Momenteel wordt uitgezocht of van de andere golfclubtassen aangifte is gedaan en teruggebracht kunnen worden naar de eigenaar.

Vrouw steelt geld uit kassa
Rijswijk Een 24-jarige Leidschendamse werd woensdag 4 juni aangehouden nadat zij bij een beautysalon aan de Haagweg geld had gestolen uit portemonnees van personeelsleden en uit de kassa. Op zaterdag 31 mei werd er ook al geld gestolen in de salon, waarbij het de personeelsleden was opgevallen dat de Leidschendamse wel erg vaak en lang naar het toilet ging. Toen de vrouw woensdag wederom een bezoek aan de salon bracht, besloot het personeel haar in de gaten te houden. De vrouw werd vervolgens op heterdaad betrapt toen zij geld uit de kassa pakte. Twee personeelsleden, een 19-jarige en een 32-jarige Haagse, hielden de vrouw vervolgens aan waarbij tussen de dames een vechtpartij ontstond waarbij over en weer klappen vielen. Alle drie de dames werden aangehouden, voor respectievelijk mishandeling en diefstal. De twee personeelsleden mochten na verhoor weer naar huis. De Leidschendamse heeft de nacht op het politiebureau doorgebracht en zal nog nader gehoord worden.

Voor de zoveelste keer
Wassenaar Een medewerker van een supermarkt zag 4 juni om 18.50 uur een vrouw scheermesjes meenemen zonder deze af te rekenen. De 48-jarige vrouw uit Wassenaar moest mee naar het politiebureau en bleek al vaker winkeldiefstallen te hebben gepleegd. De vrouw is met een proces-verbaal naar huis gegaan.

Gewonde bij aanrijding
Wassenaar Bij een aanrijding 4 juni omstreeks 23.30 op de Rijksstraatweg uur raakte een automobilist gewond. Nabij de Zijdeweg raakte twee autos frontaal met elkaar in botsing. De beide autos raakten zwaar beschadigd en moesten worden weggesleept. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Vast voor vernielen ruit
Nootdorp - Twee mannen zijn 4 juni om 23.40 uur aangehouden omdat zij verdacht worden van het vernielen van een ruit op de Burgemeester Jonkheer Hesselt van Dinterenstraat. De twee in de leeftijd van 15 en 17 jaar uit Den Haag en Delft konden op grond van een signalement, dat een getuige aan de politieagenten gaf, al snel in de kraag worden gevat. De twee zitten nog vast voor verhoor.

Rechts heeft voorrang
Delft Een 24-jarige Delftse verleende woensdag 4 juni geen voorrang op de kruising van de Van Foreestweg en de Van der Lelystraat. Daardoor botste ze tegen een 47-jarige automobilist uit Delft. Zij liep zelf letsel op aan haar nek, en moest met de ambulance voor controle naar het ziekenhuis.

Beveiligers voorkomen koperdiefstal
Delft Beveiligers van een woonwarenhuis aan de Olof Palmestraat hielden woensdag 4 juni om 16.00 drie koperdieven aan. In de afgelopen periode was er bij het warenhuis vaker koper gestolen, waarbij de daders op camerabeelden waren vastgelegd. De beveiligers herkenden de auto en vermoedelijke daders en wilden ze aanhouden, waarop één het op een rennen zette. De beveiligers riepen de hulp van de politie in en gezamenlijk konden ze de man in nabijgelegen bosschages aanhouden. In totaal hielden zij drie mannen (Hagenaars van 18,19 en 46 jaar) aan. In hun auto vonden ze inbrekerswerktuigen. De mannen bekenden de eerdere diefstal en hun plan weer koper te stelen.

Verkeerscontrole
Kwintsheul De politie controleerde woensdag 4 juni tussen 10.00 en 14.00 uur specifiek op vrachtverkeer dat op de Kerkstraat het bord gesloten verklaring voor vrachtverkeer (verboden in te rijden) negeerde. In totaal kregen 15 vrachtwagenchauffeurs een boete.

Dronken man rijdt auto tegen paal
Naaldwijk Een 33-jarige man uit Oud-Beijerland reed woensdag 4 juni om 20.45 uur met zijn auto tegen een paal. De voorzijde van zijn auto vloog ddardoor in de brand. Hij reed over de Middel Broekweg en belde niet handsfree. Hij bedacht zich op het laatste moment dat hij niet in de richting van de A20 wilde gaan, maar sloeg af naar de Burgemeester Elsenweg. Hierdoor raakte hij in een slip en reed hij tegen de verkeerslichtinstallatie. Hij liep geen letsel op. Bij een alcoholtest bleek dat de man te veel gedronken had, 740 ugl. De agenten namen daarop zijn rijbewijs in en maakten proces-verbaal op.

20 euro voor een fiets
Zoetermeer Surveillerende agenten zagen woensdag 4 juni om 19.45 uur een groepje jongeren een fiets, zonder slot, aan de hand meevoeren. Bij controle bleek de fiets in maart gestolen te zijn. Een 14-jarige jongen uit Zoetermeer verklaarde de fiets voor 20 euro gekocht te hebben. Hij werd aangehouden voor heling en kreeg na verhoor een proces-verbaal mee naar huis.

Voor de vijfde keer
Zoetermeer Agenten controleerden woensdag 4 juni om 14.30 uur een 16-jarige jongen uit Zoetermeer, omdat hij over het fietspad op de Poortugaalstraat reed. De jongen bleek niet in het bezit van een rijbewijs en het bleek ook al de vijfde keer te zijn dat hij daarop betrapt werd. Daarop namen de agenten zijn scooter in beslag. Hij kreeg een boete voor het rijden over het fietspad en een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs.