Provincie Groningen

Bekijk de nieuwe Regiotram nu in Groningen 5 juni 2008

De eerste RegioTram is op woensdagavond 4 juni op de Grote Markt gearriveerd. De tram blijft tot zaterdagavond 7 juni in de stad Groningen op de Grote Markt staan, als onderdeel van de publieksmanifestatie over de RegioTram in de Martinikerk. Vanaf donderdagavond 19.00 uur kan het publiek de tram ook van binnen bekijken. Dan is de manifestatie geopend.

Programma manifestatie
Tijdens de manifestatie kunt u onder andere de tram van binnen en van buiten bekijken, is er een luchtfoto te zien waarop alle mogelijke tracés van de tram staan en is er in de Martinikerk een informatieve expositie. Kijk voor het hele programma van de publieksmanifestatie op de website van de Regiotram.

Project RegioTram
De manifestatie maakt deel uit van een informatie- en discussiecampagne van het Project RegioTram. Dat maakte vorige week plannen bekend voor de terugkeer van de tram in de regio Groningen - Assen, in een eigentijdse gedaante. Het Project RegioTram is een initiatief van de provincies Drenthe en Groningen en twaalf gemeenten in de Regio Groningen-Assen.

5 juni 2008