Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 2 juni 2008

Regionaal Meerjaren Maatregelpakket
Om het verkeer en vervoer in Noord-Brabant in goede banen te leiden, worden sinds enkele jaren regionale pakketten met verkeersveiligheidsmaatregelen samengesteld. Dat gebeurt in het kader van de zogenaamde `gebiedsgerichte aanpak' (GGA): een samenwerkingsverband van provincie, Rijkswaterstaat, politie en acht gemeenten in Midden-Brabant, waaronder Hilvarenbeek. Voor uitvoering van het regionaal maatregelpakket heeft de provincie een cofinancierings-regeling in het leven geroepen. Om hiervoor in aanmerking te komen moet een gemeente zelf voldoende middelen hebben gereserveerd.
Het college stemt in met het regionaal maatregelpakket 2009 - 2011 en brengt het ter kennis van de commissie Openbare werken en Milieu. Het maatregelpakket wordt vervolgens uitgewerkt tot een concreet uitvoeringsprogramma dat later dit jaar eveneens wordt voorgelegd aan de commissie en in november in het regionale wethoudersoverleg definitief wordt vastgesteld.
In het regionaal maatregelpakket zijn verschillende projecten opgenomen, zoals de aanleg van 30 km/h zones en de aanleg van fietspaden.