Subaru


SUBARU BENELUX

Debuut WRC

Debuut nieuwe WRC succesvol!

Hoofddorp, 5 juni 2008

Het debuut van de geheel nieuwe Subaru Impreza WRC2008 is geheel in stijl afgesloten door als tweede te eindigen in het algemeen klassement. Op de laatste dag, zorgde Chris Atkinson en Stéphane Prévot voor sensatie door de snelste tijd neer te zetten op de openings-stage. Petter Solberg en Phill Mills haalde hun beste seizoens-klassering namelijk de 2e plaats in het algemeen klassement.

Op de laatste dag van de Akropolis Rally in Griekenland zagen de Subaru rijders nog verschillende "stages" van een zeer verschillende ondergrond voor zich. De zeven "stages" die deze dag afgelegd moesten worden werden vereden op een veel lossere en nog stoffigere ondergrond, die tot vermindering van grip leidt en daardoor de levensduur van de Pirelli banden tot hun uiterste werden getest.

Hoewel de eerste twee "stages" minder rotsachtig waren, was de laatste "stage" van de ochtend ongelooflijk ruw, "Chris zette vandaag zijn ontwikkeling en het testen van de auto voort en probeerde een paar nieuwe dingen die succesvol bleken, hierdoor werd in dominate vorm de stage van vanmorgen gewonnen" aldus Subaru World Rally Team Principal David Richards.
"Vandaag was een dag van consolidatie voor Petter en Phil. Je kan tot aan het einde niks voor zeker aannnemen tijdens de Acropolis Rally, en de taak van Petter was de auto ongedeerd terug te brengen tijdens een zeer uitdagende dag waarin Peter zijn broer uit de top drie zag duikelen.

"Velen dachten dat ons besluit hier te debuteren met de WRC2008 gewaagd was maar niets dan hulde voor de onophoudelijke inspanningen van ons testteam wiens inspanningen totaal zijn gerechtvaardigd. Wij bevinden ons nu in de volgende fase van ontwikkeling voor WRC2008. Wij hebben het eerste event nu gehad, en de vele lessen die wij geleerd hebben zullen ons een goede uitgangspositie geven voor de rally's die komen gaan.

Solberg en navigator Mills hebben een solide weekend afgesloten aan boord van hun nieuwe Impreza WRC2008 door een opmerkelijke tweede positie in het algemeen klassement te behouden op de laatste dag. Na een ochtend waarin het paar geen risico's nam en zich te focussen op een finish, markeerden zij een zeer belangrijke mijlpaal in de illuster geschiedenis van het team.

"Ah! Dit is ongelooflijk! Ik ben zo tevreden. Ik kan niet het in woorden uitdrukken!" riep een zichtbaar blijde Solberg uit. "Het is zo goed om hier terug te zijn, en ook zeer belangrijk. Ik ben zo gelukkig voor het team dat zo veel werk heeft gehad om deze auto klaar te krijgen voor deze rally.Het is ongelooflijk, ik kan het niet geloven. De eerste keer in de nieuwe auto, tweede plaats is zo slecht helemaal niet!
Wij wisten dat de Acropolis rally zwaar zou zijn maar om vervolgens als tweede te eindigen is een grote prestatie. Het is waar iedereen op heeft gewacht waaronder Phil en ikzelf, het team, de fans en eigenlijk iedereen! Deze auto heeft veel potentieel, echt enorm. Het is nu zeler, wij komen terug!".

Atkinson en Prévot hebben op de laatste ochtend getracht hun uitstekende vorm te bewijzen. Zij verlieten het servicepark zeer geconcentreerd en promt haalde zij de eerste "stage win" tijdens het eerste event voor de nieuwe WRC2008. Ondanks het bijna ongekende tempo tijdens de eeste stage van de dag, had Atkinson een spin tijdens de tweede stage van de ochtend terwijl hij op dat moment derde positie had in het algemeen klassement. Normaal zou een spin niet meer dan een paar seconden kosten maar ware het niet dat de Acropolis Rally één van de meeste meedogenloze rally's is van het seizoen. De spin leidt vervolgens tot schade aan zijn achterophanging toen hij tegen een rots sloeg. De "stage" is wel voltooid maar desalniettemin kon Atkinson "stage" 16 niet starten en werd gedwongen in "retirement". "Het is goed om de eerste "stage" te winnen tijdens de eerste rally van deze wagen" vertelde Chris Atkinson. "Het is duidelijk geen goed weekend voor punten voor ons geweest, maar andere mensen hebben pech dit jaar gehad en wij waren enkel ongelukkig dit keer".
Wij wilden zien wat de auto zou doen en vanmorgen voelde deze goed dat zich in de snelheid toonde. Wij kunnen niettemin sneller zijn aangezien er nog meer rally's zullen komen. Wanneer wij het geheel lopend zullen krijgen zullen wij toch erg snel zijn".

Volgende Rally
De volgende ronde in het WRC kampioenschap zal in Turkije gehouden worden, welke het laatst op de kalender in 2006 is gezien. De zesde gravelrally op rij dit jaar is gesitueerd in de stad van Antalya, van waar het servicepark zichin de stad van Kemer zal bevinden. De rally zal bestaan uit negentien stages die 360 concurrerende kilometers bedragen. De stages zijn ruig, en wegens het verplaatsen van de rally naar een datum in Juni, worden er temperaturen voorspeld dichtbij de 30 graden Celsius.

Acropolis Rally Acropolis Rally Acropolis Rally