Aedes

aedesnet.nl

Persberichten

Wim Deetman nieuwe voorzitter Commissie AedesCode

5 juni 2008

Aedes vereniging van woningcorporaties heeft vandaag de heer Wim Deetman officieel benoemd tot voorzitter van de Commissie AedesCode. De heer Deetman volgt eind augustus Jan Terlouw op, die de afgelopen jaren de voorzittershamer van de Commissie AedesCode hanteerde.

De heer Deetman nam in de jaren `80 als staatssecretaris en minister van Onderwijs deel aan verschillende kabinetten. Daarna was hij van 1989 tot 1996 voorzitter van de Tweede Kamer. Van 1996 tot en met 2007 was hij burgemeester van gemeente Den Haag.

De opvolging door Wim Deetman als voorzitter van de Commissie AedesCode werd vanmorgen door Willem van Leeuwen, voorzitter van Aedes, bekend gemaakt tijdens het Aedes-Congres in Arnhem. Van Leeuwen bedankte de heer Terlouw voor al het werk dat hij voor de Commissie verrichtte: 'In uw periode als voorzitter heeft de AedesCode zich gevestigd, is deze vernieuwd en heeft uw commissie de kracht van zelfregulering bewezen.'

De Commissie AedesCode, is een onafhankelijke commissie die in voorkomende gevallen toetst of woningcorporaties voldoen aan de AedesCode. Alle woningcorporaties verenigd in Aedes zijn aanspreekbaar op deze code. Daarin is de gezamenlijke missie verwoord en staan standaarden voor bestuur en toezicht, integriteit en het afleggen van verantwoording.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Aedes Persvoorlichting, tel. (035) 626 82 97 of 06 534 09 967.