AutoRai

Lancia Delta: eind juli in Nederlandse showrooms

(6/5/2008)
Delta is de historische naam voor één van de belangrijkste modellen in de geschiedenis van Lancia. Maar Delta is ook een wiskundig symbool dat verandering, onderscheid en evolutie symboliseert. Dankzij schone motoren zijn alle Deltavarianten voorzien van een groen milieulabel.

De nieuwe Lancia Delta is ontworpen door het Lancia Style Centre. De indrukwekkende stijl van Lancia uit het verleden is in de nieuwe Delta volledig behouden gebleven, ook in het comfortabele interieur. Het ongeëvenaarde en eigentijdse design van de Lancia Delta doet volledig recht aan het innovatieve karakter van het merk Lancia. De nieuwe Delta betekent een keerpunt in de geschiedenis van Lancia en de Delta zal in belangrijke mate bijdragen aan de strategische ontwikkeling van het merk. De nieuwe Delta verenigt traditionele elegantie met oorspronkelijke stijlvormen van Lancia. Hij heeft het karakter van een sportwagen en tegelijkertijd het comfort van een luxe auto.

Drie motoren zijn direct leverbaar: 120 pk en 150 pk 1.4 Turbo Jet (allebei benzine) en een 120 pk 1.6 turbodiesel MultiJet die ook geleverd kan worden met een gerobotiseerde versnellingsbak. In september volgen twee fonkelnieuwe motoren: een 165 pk Multijet en een 190 pk Twin Turbo Multijet. Vervolgens completeert in februari 2009 de innovatieve 200 pk sterke 1.8 Di Turbojet (een benzinemotor met directe injectie, gekoppeld aan een geavanceerde automatische zesversnellingsbak) de motorenreeks. Met deze Euro 5 motoren toont Lancia toonaangevend te zijn op het gebied van innovatieve technologie. De schone motoren heeft de Delta in Nederland louter groene milieulabels opgeleverd. De 1.6 Multijet Selectronic heeft zelfs een A-label.

De Lancia Delta komt in drie uitrustingniveaus; Argento, Oro en Platino.
Standaard is de Delta ondermeer voorzien van airconditioning, 6 airbags, AHS (Absolute Handling System; een doorontwikkelde variant van ESP), radio/cd&MP3-speler met stuurwielbediening, centrale armleuning met koelvak voorin, verschuifbare achterbank met verstelbare rugleuning en mistlampen voor. Verder biedt de Delta o.a. Reactive Suspension System (voor ideaal dempingkarakter), Driving Advisor (waarschuwt wanneer te ver naar de kant wordt gestuurd) en parkeerhulp (auto parkeert zelf in; slechts gas geven en remmen).

De nieuwe Delta staat eind juli in de 33 Nederlandse showrooms. De vanafprijs is 23.995 euro voor de 1.4 16v Argento (120 pk benzine) en 27.245 euro voor de 1.6 Multijet (120 pk diesel). Alle Deltaâs hebben drie jaar garantie. De officiële introductie start half september.