AutoRai

Nieuwe Honda Accord in de showroom

(6/5/2008)
Nadat de internationale autopers uitgebreid kennis maakte met nieuwe Honda Accord, is het nu de beurt aan de Nederlandse consument om de sportieve sedan te ontdekken. Vanaf 7 juni staat de nieuwe Honda Accord bij de Nederlandse dealers.

De Honda Accord is technisch de meest verfijnde sedan van dit moment. Hij combineert krachtige, schone motoren met sportieve dynamiek en zeer geavanceerde veiligheidssystemen. Kenmerkend zijn het karakteristieke design, het met oog voor detail afgewerkte interieur en de uitstekende rijeigenschappen. De prijzen voor de nieuwe Honda Accord Sedan beginnen bij 30.900 euro. De Accord Tourer die in september in de showroom verschijnt, is er vanaf 32.500 euro.

Voor de Honda Accord zijn drie motoren beschikbaar. Alle krachtbronnen voldoen aan de nieuwe Euro5-emissienormen die gelden vanaf september 2009. De dieselmotor (2.2 i-DTEC) is speciaal voor de nieuwe Accord-generatie ontwikkeld en levert 150 pk en een koppel van 350 Nm bij 2.000 toeren per minuut. De 2.0 i-VTEC-benzinemotor levert 156 pk en is met een gemiddeld verbruik van 7,2 liter per honderd kilometer zeer zuinig. De krachtigste motor is de 2.4 i-VTEC, goed voor 201 pk bij een indrukwekkende 7.000 toeren per minuut.

Innovatieve veiligheidssystemen
Op het gebied van veiligheid beschikt de Accord over tal van intelligente systemen die actief helpen aanrijdingen te voorkomen. Zo is iedere Accord standaard voorzien van het Vehicle Stability Assist (VSA). Dit veiligheidssysteem helpt de bestuurder bij het onder controle houden van de auto in bochten en tijdens het remmen. Ook standaard is het Trailer Stability Assist (TSA) dat scharen van de caravan helpt voorkomen. Een nieuw innovatief systeem dat VSA en elektrische stuurbekrachtiging combineert met in Motion Adaptive Electric Power Steering grijpt in wanneer de auto in bochten of tijdens het remmen dreigt te slippen. De nieuwe Accord biedt bovendien met het optionele Advanced Safety Pack een unieke combinatie van innovatieve rijhulpsystemen voor een verbetering van de actieve veiligheid. Dit Optional Driving Assist System (ADAS) bestaat uit drie systemen: het Lane Keeping Assist System (LKAS), de Active Cruise Control (ACC) en het Collision Mitigation Brake System.

Drie uitrustingsniveaus
De nieuwe Accord verschijnt eerst als sedan in de showroom. In september volgt de Tourer. Voor de uitrusting van beide carrosserievarianten is er keuze uit de niveaus Comfort, Elegance en Executive. Standaard is de Honda Accord al zeer rijk uitgerust met onder meer actieve hoofdsteunen voorstoelen, 6-traps transmissie, dual zone climate control, ESP, VSA, TSA, radio-cdspeler met 6 speakers en een boordcomputer.

Prijzen Honda Accord Sedan:

Motor

Uitrustingsniveau

Prijs

2.0 benzine

Comfort

⬠30.900

2.0 benzine

Elegance

⬠32.800

2.0 benzine

Executive

⬠38.300

2.4 benzine

Executive

⬠42.400

2.2 diesel

Elegance

⬠36.600

2.2 diesel

Executive

⬠42.300