KNHS


KNHS kiest voor innovatie
5 juni 2008
knotjes

1 | 2

ERMELO (KNHS) KNHS-leden kunnen binnenkort 24 uur per dag vanaf elke locatie met een internetaansluiting videocursussen volgen. De KNHS introduceert namelijk in samenwerking met Abouthorses.tv een E-learning platform. Hiermee is de KNHS innovatief en gaat mee met de laatste digitale ontwikkelingen.

Abouthorses.tv is het hippische informatie en educatie internetplatform voor actieve paardensporters, paardenliefhebbers en hippische organisaties. Dit jaar worden op Abouthorses.tv online videocursussen met onderwerpen als verzorging, gezondheid, voeding, EHBO, aankoop paard, maar ook fokkerij en sport themas ter beschikking gesteld. Via de online videocursussen van Abouthorses.tv kunnen paardenliefhebbers op een visuele en interactieve manier veel extra kennis opdoen. Donderdag 5 juni worden de eerste cursussen, waaronder de module Huisvesting van de cursus Van Paarden Houden, via internet ter beschikking gesteld.

E-learning is de verzamelnaam voor het vormgeven van leersituaties met behulp van informatie- en communicatietechnologie, met in het bijzonder internettechnologie. Het toepassen van E-learning in de KNHS-opleidingen en cursussen bevordert de overdracht van kennis, wat bijdraagt aan een verantwoorde omgang met paard en pony en hierdoor beter paardenwelzijn. De KNHS implementeert E-learning de komende jaren in haar opleidingen en cursussen. Zo kunnen cursisten via zelfstudie sneller op het gewenste kennisniveau komen en zo te werken aan een betere voorbereiding op de cursus of het examen waarbij alle kennis in de praktijk getoond moet worden. Door E-learning bespaart de cursist bovendien veel reistijd en reiskosten.

Meer informatie: Abouthorses.nl