Enterprise Europe Network opent haar deuren in Nederland

05/06/2008 12:25

Enterprise Europe Network

5 juni 2008, Nieuwegein- Vandaag is Enterprise Europe Network in Nederland gelanceerd tijdens het evenement KansRijk. Enterprise Europe Network is een nieuw netwerk binnen de EU, gericht op het helpen van het MKB bij innovatie en internationaal zakendoen. Meer informatie vinden ondernemers op de nieuwe website: www.enterpriseeuropenetwork.nl

Ondernemen en innoveren in Europa

Een grote meerwaarde van het Enterprise Europe Network is het unieke netwerk: 600 organisaties in 40 landen waar ondernemers dagelijks een beroep op kunnen doen. Dit netwerk biedt alle mogelijke informatie én actieve ondersteuning voor internationaal zakendoen, innovatie en technologische samenwerking in de EU. Enterprise Europe Network helpt ondernemers hun innovatiecapaciteit en ondernemingspotentieel ten volle te benutten.

Hét netwerk voor ondernemers

Tal van activiteiten en diensten zijn ontwikkeld om het zakendoen binnen de Europese Unie te faciliteren. Met zijn uitgebreide expertise en contacten biedt het netwerk praktische ondersteuning. Of een bedrijf nu op zoek is naar een zakenpartner of technologie in een andere lidstaat, financiering zoekt voor de uitwerking van een innovatief idee of informatie wil over Europese wet- en regelgeving. De ondernemer kan bij Enterprise Europe Network terecht voor kennis en hulp bij:


- Matchmaking en het vinden van een Europese zakenpartner


- Samenwerking in technologie en innovatie


- Europese wet- en regelgeving


- Financiering en deelname aan EU fondsen

Netwerkpartners in Nederland

In Nederland vormen SenterNovem, EVD en Syntens het Enterprise Europe Network. SenterNovem en de EVD zijn agentschappen van het Ministerie van Economische Zaken, Syntens is een stichting en een initiatief van dit ministerie. De Euro Info Centres (E.I.C) en Innovation Relay Centres (I.R.C.), gaan op in Enterprise Europe Network. Het netwerk is een initiatief van de Europese Commissie. Het doel is de Europese economie te versterken en de concurrentiekracht op wereldschaal te vergroten.

KansRijk

De lancering van Enterprise Europe Network vond plaats tijdens KansRijk 2008, hét evenement voor duurzaamheid en innovatie. Op KansRijk kunnen bedrijfsleven, overheden, kennisinstellingen, adviesbureaus, kennispartners en maatschappelijke organisaties inspiratie opdoen, advies krijgen en contacten leggen. Het is de vierde keer dat KansRijk wordt georganiseerd.





http://www.enterpriseeuropenetwork.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (