Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Inhoud pagina: Nieuw meetinstrument voor diversiteit in organisaties

5 juni 2008

Het ministerie van BZK heeft een meetinstrument ontwikkeld voor (overheids)organisaties, dat inzicht geeft in de samenstelling van het personeelsbestand naar geslacht, leeftijd en etniciteit. Doel van deze `diversiteitsindex' is organisaties te helpen bij het bereiken van een evenwichtige opbouw van hun personeelsbestand.

Minister Ter Horst vindt het belangrijk dat de publieke sector een divers personeelsbestand kent. Dat bevordert de herkenbaarheid en het vertrouwen in de overheid en is bovendien nodig om de gevolgen van de vergrijzing en verkrappende arbeidsmarkten op te vangen. Met de diversiteitsindex kan de samenstelling van het personeelsbestand vergeleken worden met het gemiddelde van de sector, met de regionale arbeidsmarkt en met nationale totalen. De index geeft bovendien de mogelijkheid om specifiek te kijken naar de samenstelling van de topfuncties én naar de in- en uitstroom van werknemers. Daarnaast biedt de diversiteitsindex goede voorbeelden en tips om tot meer diversiteit in het personeelsbestand te komen.

De diversiteitsindex is bruikbaar voor alle werkgevers, maar is vooral op overheidsorganisaties toegesneden. De index is kosteloos en wordt beschikbaar gesteld via de website www.diversiteitsindex.nl (extern) Naar boven

Zie ook
Zie het origineel



* Diversiteit
---

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties