Gemeente Rotterdam

Het Nederlandse concept van de Dag van de Dialoog verspreidt zich over Europa.

Op de trainingsseminar 'Days of Dialogue, everywhere in Europe...' toonden deelnemers uit 21 EU-lidstaten interesse in het Nederlandse concept. In Finland en Zweden worden zelfs al stappen genomen om het concept toe te passen. Eerder werden ook al dialoogdagen gehouden in Berlijn en Brussel. De seminar vond plaats naar aanleiding van het Europees Jaar van de Interculturele Dialoog (2008), dat door de Europese Commissie is uitgeroepen.

Dag van de Dialoog Nationale Dag van de Dialoog juni 2006 Op een Dag van de Dialoog wisselen stadsgenoten in gevarieerde groepen ervaringen, gedachten en gevoelens met elkaar uit aan de hand van een centraal thema. Doel hiervan is het bevorderen van sociale cohesie, respect en non-discriminatie. Dit idee slaat zo aan, dat de dagen dus nu ook behalve in Nederland in andere Europese landen gehouden zullen worden.

Rotterdam had primeur
De allereerste editie vond plaats in Rotterdam in 2002 op initiatief van verschillende maatschappelijke en levensbeschouwelijke organisaties. Reden was de vervreemding tussen bevolkingsgroepen naar aanleiding van onder meer '11 september'.

Lees meer over de Dag van de Dialoog op www.nederlandindialoog.nl.

Bron: Bestuursdienst, 05-06-2008