Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 5 juni

Regio, 05-06-2008

Onderzoek mogelijke brandstichting

HAARLEM - 5 juni. De politie stelt een onderzoek in naar een mogelijke brandstichting in een woning aan de Van Loghemstraat. Omstreeks 03.00 uur is de brand ontdekt in de woning en vervolgens door de brandweer geblust. De brand ging gepaard met zwarte rookontwikkeling en de politie ontruimde uit voorzorg enkele nabijgelegen woningen. De woning brandde geheel uit. Twee andere woningen liepen rook- en waterschade op. Bij controle in de eerste woning zijn meer brandhaarden gevonden. Door de technische recherche zal daarom een nader onderzoek worden ingesteld naar de oorzaak van de brand.

Aanhoudingen bromfietsdiefstal

NIEUW-VENNEP - 4 juni. Politieagenten hielden omstreeks 21.20 uur op de Venneperweg twee jongens aan verdacht van bromfietsdiefstal. Het duo trok de aandacht even daarvoor toen zij het terrein van een benzinestation opreden maar bij het zien van de politieagenten weer wegreden zonder te tanken. Na hun staandehouding bleek de bromfiets waarop zij reden gesignaleerd te staan. Deze was op 31 mei gestolen. De twee, van 14 en 15 jaar oud en afkomstig uit Nieuw-Vennep, zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Aanhoudingen fietsendiefstal

HAARLEM - 4 juni. Omstreeks 23.00 uur hielden politieagenten in de buurt van het station twee jongens op heterdaad aan. Eén van hen zagen zij, toen hij het station uitkwam, een fiets wegnemen die hij na korte tijd overgaf aan de ander. Deze reed er een klein stukje op en gooide hem toen weg. Het gaat om een 17-jarige Nieuwegeiner en een 24-jarige Beverwijker. Beiden zijn na verhoor heengezonden. De ene krijgt een bekeuring voor de diefstal, de ander voor baldadigheid.

Aanhoudingen winkeldiefstal

HAARLEM - 4 juni. Omstreeks 15.15 uur namen politieagenten drie vrouwen over in een drogisterij die door beveiligingspersoneel waren betrapt op diefstallen. Het drietal, van 19, 21 en 23 jaar oud en afkomstig uit Rotterdam Hellevoetsluis en Amsterdam, bleken goederen bij zich te hebben afkomstig uit nog vijf winkels. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Bekeurd voor vechten

RIJSENHOUT - 5 juni. Een politieagent bekeurde omstreeks 01.50 uur een 19-jarige Rijsenhouter. Hij begon nabij een feesttent op de Konnetlaan tweemaal zonder aanwijsbare reden te vechten met voorbijgangers. Die wilden geen aangifte doen. Hij is daarom alleen bekeurd voor het vechten op de openbare weg.

Aanhouding voor bedreiging

HAARLEM - 4 juni. Na toestemming van de officier van justitie is een 23-jarige Haarlemmer buiten heterdaad aangehouden voor de bedreiging van een 26-jarige Beverwijker. Zij kregen op 3 juni op hun werk ruzie met elkaar, waarbij de Haarlemmer zijn collega bedreigde met een vuurwapen. De verdachte bekende het slachtoffer te hebben bedreigd met een alarmpistool. Dit wapen is nog niet teruggevonden. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Aanhouding voor bedreiging

HAARLEM - 4 juni. Politieagenten hielden omstreeks 21.00 uur een 62-jarige Haarlemmer aan. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor zijn vrouw en haar vriend te hebben bedreigd. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Drankrijder aangehouden

HAARLEM, 4 juni - De politie heeft rond 20.50 uur op de Spaarndamseweg een 43-jarige Amerikaan aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalysetest. Hier bleek dat de man de maximaal toegestane alcoholgrens had overschreden. Na overleg met de Officier van Justitie mocht de man met een tijdelijk rijverbod en na betaling van 300,-- het politiebureau verlaten.

Verkeersveiligheidscontroles

OVERVEEN, 4 juni - Op het 80-km-gedeelte van de Zeeweg heeft de politie tussen 8.40 en 13.40 uur het verkeer gecontroleerd op snelheid. Tien procent van de bestuurders reed hier te snel: 155 van de 1.567 passanten kunnen binnen ongeveer drie weken een bekeuring op de deurmat verwachten. De hoogstgemeten snelheid was 117 km/uur. De politie controleert op de Zeeweg ter bevordering van de verkeersveiligheid. De Zeeweg is een van de ongevalslocaties waar door te hoge snelheid jaarlijks ongevallen met letsel plaatsvinden.

UITGEEST, 4 juni - Tijdens meerdere controles op de N203 in Uitgeest (80-kilometerweg) reden 279 van de 11.890 passanten te snel. De hoogstgemeten snelheid was 134 km/uur.

Op de Geesterweg heeft de politie tijdens een
verkeersveiligheidscontrole tussen 13.30 en 15.00 uur vier snelheidsovertreders aan de kant gezet. Deze vier hardrijders kregen direct hun bekeuring mee. Zes inzittenden die de autogordel niet droegen, werden eveneens aan de kant gezet en kregen een bekeuring van 90,--. Ook de bromfietsers werden op de Geesterweg en omgeving gecontroleerd: hierbij werden geen ernstige onveiligheden geconstateerd door de politie.

HEEMSKERK, 4 juni - Tussen 15.00 en 17.00 uur controleerde de politie het verkeer op de Rijksstraatweg. Van de 1.709 gecontroleerde voertuigen bleken 94 bestuurders de snelheid te hebben overschreden. De hoogstgemeten snelheid was hier 99 km/uur, waar een maximumsnelheid geldt van 50 km/uur. Alle overtreders kunnen hun bekeuring binnenkort op de deurmat verwachten.

HAARLEM, 4 juni - Tijdens een verkeersveiligheidscontrole op de Spaarndamseweg werden tussen 19.45 en 22.00 uur drie extreme hardrijders aan de kant gezet en direct bekeurd. In totaal werden tijdens snelheidscontroles met de lasergun èn de radarwagen 47 bekeuringen uitgeschreven. De politie controleerde eveneens op het gebruik van de autogordel: van de 745 passerende voertuigen werden twee inzittenden bekeurd omdat zij geen gordel droegen.