Ingezonden persbericht


MESSAGELABS KONDIGT NIEUWE GENERATIE AAN VAN ZIJN POLICY BASED ENCRYPTION-SERVICE


- SaaS-leverancier (Software as a Service) biedt volledig geïntegreerde tools voor veilige aflevering van berichten en voorkomt gegevensverlies -

Amsterdam / Brussel, 5 juni 2008 - MessageLabs, een toonaangevende internationale leverancier van geïntegreerde berichtuitwisselings- en webbeveiligingsdiensten voor bedrijven, heeft vandaag de uitbreiding aangekondigd van zijn Policy Based Encryption-service. Deze is volledig geïntegreerd met de MessageLabs Content Control service voor uitgaande mail en biedt diverse opties voor "encrypted" of versleutelde aflevering.

Als pionier in de SaaS-sector heeft MessageLabs gebruik gemaakt van zijn krachtige SaaS-platform om de klant een breed scala aan encryptiemogelijkheden te bieden, als aanvulling op de Content Control policy-engine voor uitgaande berichten. MessageLabs biedt zijn klanten de mogelijkheid om binnenkomend en uitgaand e-mailverkeer -inclusief bijlagen- via één overzichtelijk policy-portaal te versleutelen in overeenstemming met de interne bedrijfsregels en -behoeften op het gebied van gegevensbeveiliging. Hiermee speelt in MessageLabs in op de toenemende aandacht die bedrijven hebben voor de diverse wet- en regelgevingen en het vermijden van gegevensverlies.

Met de MessageLabs Policy Based Encryption-service kunnen organisaties van elke omvang uiterst flexibele en verfijnde regels definiëren voor de encryptie van uitgaande e-mails op basis van meerdere criteria. Hierdoor wordt het verlies van vertrouwelijke informatie door al dan niet opzettelijke e-mailactiviteiten vermeden en kunnen wet- en regelgeving makkelijker nageleefd worden. De service biedt eenvoudige toegang tot versleutelde e-mails via een breed assortiment afleveringsmechanismen, waaronder push/pull-methoden. De ontvangers van versleutelde e-mailberichten kunnen deze eenvoudig openen zonder dat specifieke kennis of software nodig is.

"Anti-virus en anti-spam zijn nog altijd fundamentele bouwstenen voor de beveiliging van e-mailverkeer. Door de toenemende aandacht voor het voorkomen van gegevensverlies en het naleven van wettelijke voorschriften ontstaat de behoefte aan een completere beveiligingsoplossing die zowel binnenkomend als uitgaand e-mailverkeer beveiligt", aldus Brian Burke, analist bij het toonaangevende analysebureau IDC. "IDC meent dat beveiligingsoplossingen voor e-mailverkeer een cruciale rol zullen vervullen bij de bescherming van getransporteerde gegevens. Encryptie en het voorkomen van dataverlies zullen de hoeksteen vormen voor elke doeltreffende oplossing".

MessageLabs Policy Based Encryption is een volledig beheerde oplossing waarmee klanten het ongemak en de extra kosten van hardware- of softwareoplossingen vermijden. De oplossing is geïntegreerd met Skeptic, de beveiligingstechnologie van MessageLabs, voor aanvullende bescherming tegen spam en virussen. MessageLabs Policy Based Encryption is compatibel met alle platforms, waaronder BlackBerry en Windows Mobile, en kan met de MessageLabs-services Anti-Virus, Anti-Spam en Image Control worden geïntegreerd voor een complete beveiliging van alle binnenkomend en uitgaand e-mailverkeer.

"Als essentieel kanaal voor zakelijke communicatie moet e-mail voldoen aan hoge integriteitsnormen maar het is ook vatbaar voor risico's en veiligheidslekken", zegt Jonathan Gale, Vice President of Product Management van MessageLabs. "Ondanks hun inspanningen slagen veel organisaties er niet in hun e-mailcommunicatie afdoende te beveiligen, zodat gevoelige en vertrouwelijke informatie onderschept kan worden. Iedereen weet dat e-mail de grootste boosdoener is als het gaat om dataverlies. Als essentieel onderdeel van een totaalbeleid voor preventie van dataverlies biedt MessageLabs Policy Based Encryption een eenvoudige manier om vertrouwelijke informatie te "vergrendelen" tegen onderschepping en misbruik".

Nieuwe en verbeterde functies van de Policy Based Encryption service MessageLabs Policy Based Encryption biedt functionaliteit op enterpriseniveau. Die is speciaal ontwikkeld om gevoelige informatie met een cruciaal belang voor zaken- en klantrelaties veilig via internet te kunnen uitwisselen in overeenstemming met het interne beleid van de organisatie en met de geldende wet- en regelgeving inzake privacy- en gegevensbescherming. Enkele belangrijke functies zijn:


. Fijnmazig scannen van alle e-mails en bijlagen, met aandacht voor de identiteit van afzender en geadresseerde, specifieke woorden en uitdrukkingen, numerieke gegevens zoals kredietkaartnummers, de prioriteit en de urgentie van het e-mailbericht en andere factoren waarmee gevoelige informatie kan worden geïdentificeerd


. Een breed aanbod aan afleveringsmechanismen voor "versleutelde" e-mails, met eenvoudige toegang tot versleutelde berichten in de inbox of via een beveiligd webportaal


. Complete compatibiliteit met alle platformen, waaronder BlackBerry en Windows Mobile


. Een beveiligde functionaliteit voor het schrijven en beantwoorden van e-mail, zodat alle ontvangers in beide richtingen van het e-mailverkeer beveiligd zijn


. Een complete integratie met de unieke MessageLabs-services Anti-Spam, Anti-Virus en Image Control, zodat alle ongepaste of schadelijke e-mails worden geblokkeerd


. Een volledig beheerde, eenvoudig te gebruiken service, die snel kan worden geïmplementeerd zonder specifieke software of apparatuur en die grote voordelen biedt voor zowel afzenders en geadresseerden als beheerders


. Ondersteuning en advies de klok rond door specialisten van MessageLabs.


- einde -

Over MessageLabs:
MessageLabs is een toonaangevende leverancier van geïntegreerde diensten voor messaging- en webbeveiliging met meer dan 18.000 klanten in ruim 86 landen, uiteenlopend van kleine bedrijven tot ondernemingen uit de Fortune 500. MessageLabs biedt een scala aan beheerde beveiligingsdiensten voor de bescherming, controle, versleuteling en archivering van communicatie via e-mail, instant messaging en het web.

Deze diensten worden via de wereldwijde infrastructuur van MessageLabs afgeleverd en 24 uur per dag door beveiligingsexperts ondersteund. Dit vormt een praktische en kostenefficiënte oplossing voor het beheren en beperken van risico's en voor gegarandeerde betrouwbaarheid bij de uitwisseling van bedrijfsinformatie. Bezoek www.messagelabs.com voor meer informatie.

Mediacontacten MessageLabs:
Kirsten Doddy
MessageLabs
+44 (0) 207 291 7939
kdoddy@messagelabs.com

Robin Roothans
Weber Shandwick
+32 (0)2 282 16 33
rroothans@webershandwick.com


---- --