Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Harlingen, 5 juni 2008

FRIESE HAVENDAGEN 2008 VANAVOND GEOPEND IN HARLINGEN DOOR GERRIT YBEMA EN PAUL SCHEFFER

Donderdagavond zijn om 19.00 uur de Friese Havendagen 2008 geopend door Gerrit Ybema, voorzitter van de Stichting Friese Havendagen 2008 en Paul Scheffer, burgemeester van Harlingen. De opening vond plaats bij het Havenhoofd van Harlingen.

Joop Muller, directeur van Oerol op Terschelling en Roelan Schroor, directeur van de VVV op Terschelling hebben een kruiwagen met zand van het breedste zandstrand van Europa meegenomen op de veerboot van Terschelling naar Harlingen. Deze kruiwagen met zand is aangeboden aan Paul Scheffer en Gerrit Ybema als symbool van de van Oerol bekende fantastische sfeer. In Harlingen wordt een zandstrand gecreëerd aan de haven, waarop vrijdag 6 juni om 21.00 uur het concert zal plaats vinden van Björn Again, de enige echte ABBA-coverband.

Ook is op donderdagavond de Sørlandet aangekomen in Harlingen. De Noorse Sørlandet is een van de mooiste zeilschepen ter wereld. Afgelopen zondag zijn leerlingen van de Maritieme Academie Harlingen en jongeren uit Harlingen met het vliegtuig vertrokken naar Kristiansand in Noorwegen en vervolgens ingescheept op de Sørlandet. Aan boord hebben zij in het kader van hun opleiding alle voorkomende werkzaamheden op het schip verricht. Van dekschrobben tot zeilen hijsen. Zij zijn tijdens de opening de Harlinger haven binnengevaren waar zij door de wachtende menigte met luid gejuich werden begroet De Showband 'Stedelijke Muziekvereniging Harlingen' heeft hun aankomst muzikaal opgeluisterd.