Politie Gelderland-Midden

Ernstig verkeersongeval Arnhem

Publicatiedatum: 5-6-2008 22:37:20

ARNHEM - Bij een ernstig verkeersongeval op de kruising van de Sperwerstraat met de Dr. Schaepmanlaan in Arnhem, zijn donderdagavond 5 juni rond 20.37 uur drie jonge mensen gewond geraakt. Eén van hen, een vrouw is later op de avond in het Radboudziekenhuis in Nijmegen aan haar verwondingen overleden. Een bij het ongeval betrokken automobilist raakte door het ongeval vermoedelijk in shock.

De toedracht van het ongeval wordt onderzocht door de verkeersongevallendienst van de politieregio Gelderland-Midden. Zij hebben de bij het ongeval betrokken personenauto en twee scooters in beslag genomen, om de technische staat van de voertuigen te onderzoeken. Een overigens gebruikelijk onderzoek bij ernstige ongevallen. Daarnaast brengen zij de sporen rond de kruising in beeld, om de toedracht van het ongeluk zo zorgvuldig mogelijk te reconstrueren. Door de politie is contact gelegd met betrokkenen en getuigen. Als er nog getuigen van het ongeluk zijn, die niet met de politie hebben gesproken, worden zij opgeroepen contact met de politie in Arnhem op te nemen op telefoonnummer 0900 - 8844.

Toedracht
Over de toedracht van het ongeluk is nog maar weinig bekend. Voorlopig zou uit verschillende verklaringen kunnen blijken dat de scooters vanuit de Sperwerstraat de Dr. Schaepmanlaan opgereden zouden zijn. Daarbij zouden zij in botsing gekomen zijn met de personenauto. Hoe dit precies kon gebeuren, moet nog verder worden onderzocht. Al wel is duidelijk dat de betrokken automobilist geen alcohol genuttigd heeft. De andere slachtoffers zullen worden gehoord als hun verwondingen afdoende behandeld zijn. Dan zullen ook hun identiteitsgegevens geverifieerd kunnen worden. Op dit moment kan daar nog geen mededeling over worden gedaan.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden | perspiket
Harry Munniksma
026 376 3050

---