Ingezonden persbericht

Persbericht
Den Haag, 8 mei 2008

Vier genomineerden onderscheiden zich op creativiteit

Vier bedrijven uit de gemeenten Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland zijn genomineerd voor de Ondernemersprijs Oostland 2008, die op 5 juni wordt uitgereikt. De vier genomineerden zijn Linido in Pijnacker (sanitaire hulpmiddelen), Martin Veltkamp Tuinen, Primair Project (interieurspecialist) en VolksRepairs (specialist in onderhoud en levering van oude Volkswagens) in Lansingerland.

In de afgelopen maanden zijn er vijftig bedrijven voor de prijs aangemeld. De prijs, die eens in de twee jaar wordt uitgereikt, staat in 2008 in het teken van creativiteit. Op grond van dit criterium heeft de nominatiecommissie elf bedrijven uit die vijftig geselecteerd. Deze bedrijven zijn door twee studenten van de Haagse Hogeschool bezocht en getoetst op creativiteit. Samen met de nominatiecommissie hebben de studenten vervolgens de vier genomineerden vastgesteld. De nominatiecommissie bestaat voornamelijk uit gerenommeerde ondernemers uit het Oostland en een afgevaardigde van de Kamer van Koophandel Haaglanden.

In hun nominatieverslag geven de studenten kort aan hoe zij tot de keuze van de vier genomineerden zijn gekomen.

Linido B.V. in Pijnacker
Linido ontwikkelt en fabriceert hulpmiddelen voor veilig gebruik van bad, douche en toilet voor mensen met een fysieke beperking. De constante zoektocht naar nieuwe en betere producten staat centraal. Daarbij is Linido extern gericht. Het bedrijf onderhoudt intensieve relaties met klanten, ontwerpers en studenten. Naar hun ideeën voor nieuwe oplossingen wordt serieus gekeken. Dit heeft onder meer geleid tot de ProGrip, een hulpmiddel voor het opstaan van het toilet.

Martin Veltkamp Tuinen B.V. in Lansingerland (Bergschenhoek)
Martin Veltkamp en zijn team realiseren in binnen- en buitenland luxueuze tuinen voor de hoogste inkomensgroepen. Zij ontwerpen niet alleen tuinen, maar ook meubilair en tuinaccessoires. Onder meer in Dubai en Georgië worden projecten uitgevoerd. Het werken in het buitenland is een bron van inspiratie. Zo heeft Veltkamp een speciaal koelsysteem voor zwembadwater ontwikkeld, gebruikt hij schedels en berenklauwen als ornamenten, maakt hij van koeienroosters afdakjes.

Primair Projekt BV in Lansingerland (Berkel en Rodenrijs)
Primair Projekt verzorgt interieurs die aansluiten bij de identiteit van een bedrijf of organisatie. Voorbeelden zijn de interieurs van Unilever in Rotterdam en het Vredespaleis in Den Haag. Een speciale afdeling 'Creatief' zorgt voor unieke concepten. In 2006 heeft Primair Project een nieuw pand laten bouwen. Aansluitend bij zijn eigen identiteit ontwikkelde het bedrijf hiervoor een creatief interieur. De werkplekken van de medewerkers zijn geïntegreerd in een grote showroom, zodat klanten direct kunnen zien hoe Primair Projekt opdrachten uitvoert.

VolksRepairs in Lansingerland (Berkel en Rodenrijs)
VolksRepairs is gespecialiseerd in het onderhoud, reparatie en restauratie van de luchtgekoelde Volkswagen en heeft de grootste Keverwinkel van het land. De creativiteit vindt zijn weerslag in het proces. Met name het informatiesysteem voor klanten is zeer geavanceerd. Zij kunnen van minuut tot minuut gegevens en beelden ontvangen over de voortgang van de reparatie, de ontwikkeling van de kosten en de voorraad van zeldzame onderdelen.

Op 23 mei krijgen de vier bedrijven bezoek van een vakjury. Deze bestaat uit de burgemeesters Buddenberg en Van Vliet, winnares van 2006 Ilone Ammerlaan van Leo Ammerlaan Plantenkwekerij, Corry Ammerlaan van Artihove en Kees van der Helm, namens VNO-NCW West, (voorzitter jury).
Op donderdagavond 5 juni maakt René Klawer, voorzitter VNO-NCW West, de winnaar bekend tijdens een feestelijke avond bij Flora Holland in Bleiswijk.
De Ondernemersprijs Oostland is een initiatief van VNO-NCW Oostland en wordt mogelijk gemaakt door drie hoofdsponsors: Rabobank 3B Hoek, Rabobank Nootdorp-Pijnacker en BAM Vastgoed.