Essent

Essent Trading, CCG en ING sluiten overeenkomst voor de aankoop van emissiereductie-eenheden

Genève, 6 juni 2008 - Het in Genève gevestigde Essent Trading heeft in samenwerking met ING een koopovereenkomst voor emissiereductie rechten gesloten met de in Denemarken gevestigde Core Carbon Group ApS.

Core Carbon Group, Essent Trading en ING Bank gaan aan gezamenlijk uitvoeringsproject werken

De overeenkomst zorgt ervoor dat de uitstoot van broeikasgassen in Rusland zal worden teruggedrongen. Het project wordt ontwikkeld door de Core Carbon Group en valt onder de regels van het Kyoto-protocol, welke door de Verenigde Naties in het leven is geroepen om de klimaatverandering aan te pakken. Het mechanisme van gezamenlijke uitvoering stelt een land met een emissiereductiedoelstelling onder het Kyoto-protocol in staat een deel van deze doelstelling te verwezenlijken door een project voor het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen in een ander land uit te voeren. De Core Carbon Group zal voor het project in Rusland als projectontwikkelaar en als investeerder optreden.

Zoals is bepaald in het Kyoto-protocol zal de behaalde emissiereductie worden uitgedrukt in emissiereductie-eenheden (ERU's). Essent Trading zal een deel van deze emissiereductie-eenheden van Core Carbon Group kopen. De Emissions Products Desk van ING in Amsterdam en de Financial Markets Group van ING in New York hebben bij de tot standkoming van deze transactie als bemiddelaar opgetreden.

"Wij bij CCG zijn erg verheugd dat wij een innovatieve transactie hebben gesloten met een vooraanstaande financiële instelling als ING en met Essent, één van de belangrijkste Europese energiebedrijven. Het feit dat partijen van dit kaliber bij deze transactie betrokken zijn, onderstreept de grote vraag naar ERU's uit de Russische Federatie die voortkomen uit projecten die CCG ontwikkelt", zegt William Shor, CEO van de Core Carbon Group ApS.

"Deze transactie is het begin van een nauwe samenwerking met de marktleiders ING en de Core Carbon Group. We zijn er erg blij mee dat dit project ons de mogelijkheid biedt een actieve rol te spelen in de Russische emissiemarkt en ons bedrijf daar verder uit te breiden. Dit emissiereductieproject zal bijdragen aan het afzwakken van de gevolgen die de opwarming van de aarde en klimaatverandering hebben, en het laat zien dat wij ons erop toeleggen het Kyoto-protocol te ondersteunen", zegt Nyame de Groot, Vice President Emissions bij Essent Trading.

"ING is er trots op deze twee vooraanstaande partijen op de mondiale CO2-markt, Essent Trading en de Core Carbon Group, binnen deze unieke transactie samen te brengen. Dit werd mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen het team Financial Markets van ING in New York en ons team Emissions Products in Amsterdam", voegt Peter van Eijndhoven, Vice President Emissions Products bij ING, eraan toe.

Over Essent Trading
Essent Trading heeft zijn hoofdkantoor in Genève, Zwitserland, en is een hoogst prestigieuze, door activa gedekte groothandelsonderneming met zijn oorsprong in Nederland. Essent Trading is op het Europese vasteland erkend marktleider op het gebied van de handel in energie en wordt sinds 2004 door Risk Magazine als top tier handelsonderneming aangemerkt. Ons moederbedrijf, Essent N.V. (www.essent.nl) is met ongeveer 11,000 medewerkers, meer dan 5000 MW in een gediversifieerd productieportfolio en meer dan 2,6 miljoen klanten in Nederland, België en Duitsland het grootste energiebedrijf van Nederland. Essent is één van Europa's voornaamste producenten van hernieuwbare en duurzame energie. Voor meer informatie kunt u terecht op www.essenttrading.com.

Over Core Carbon Group ApS
De Core Carbon Group heeft zijn hoofdkantoor in Kopenhagen en initieert en ontwikkelt projecten voor CO2-emissiereductie in Rusland en het GOS. Het portfolio van CCG bestaat uit CO2-projecten op diverse niveaus. Het CCG team kan bij het uitvoeren van zijn projecten bogen op jarenlange ervaring in de ontwikkeling van koolstofactiva, projectmanagement, kapitaalmarkten, techniek en wet- en regelgeving. CCG heeft een gediversifieerd projectportfolio met diverse type projecten, methodieken en locaties. Voor meer informatie kunt u terecht op www.corecarbongroup.com.

Over ING Bank
ING is een wereldwijde financiële instelling met zijn oorsprong in Nederland. Het levert bankdiensten, verzekeringen en vermogensbeheer aan meer dan 75 miljoen particuliere, zakelijke en institutionele klanten in meer dan 50 landen. ING Wholesale Banking is één van de zes bedrijfstakken van de ING Group en levert diensten aan zakelijke en institutionele klanten in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Het Emissions Products team van ING is onderdeel van ING Wholesale Banking en heeft kantoren in Amsterdam en Sjanghai. Het team levert diverse diensten die betrekking hebben op het Kyoto-protocol en op het creëren en verkopen van koolstofcredits. DSG maakt onderdeel uit van ING Financial Markets en bedient klanten en levert producten in zowel de ontwikkelde als de opkomende markten. DSG heeft kantoren in Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika. DSG levert oplossingen op maat om aan de vraag naar CO2-poducten te voldoen en helpt ING Financial Markets bij zijn verovering van deze opkomende markt. Voor meer informatie kunt u terecht op www.ing.com/carboncredits.