Nederlands Jeugdinstituut


2e Nationaal Congres Opvoedingsondersteuning

Opvoedhulp in de gemeente

Op vrijdag 6 juni 2008 vindt in de Reehorst te Ede het tweede Nationaal Congres Opvoedingsondersteuning plaats met als titel Opvoedhulp om de hoek. Het congres is gericht op opvoedings- en gezinsondersteuning op gemeentelijk niveau. De initiatiefnemers van het congres hebben tot doel iedereen die met opvoedings- en gezinsondersteuning bezig is inspiratie en kaders te bieden om de kwaliteit en professionaliteit van de opvoedhulp op gemeentelijk niveau te versterken en te verbeteren.

Op vele fronten wordt hard gewerkt aan betere opvoedingsondersteuning. Het huidige kabinet zet met een aparte minister sterk in op jeugd, gezin en opvoeding. Met de vorming van de Centra voor Jeugd en Gezin krijgt opvoedhulp in het beleid een krachtige impuls. Aanleiding voor het Nederlands Jeugdinstituut / NJi om in nauwe samenwerking met ZonMw, RIVM Centrum Jeugdgezondheid, ActiZ, GGD Nederland, Pharos, Trimbos-instituut, Medisch Centrum van de Vrije Universiteit Amsterdam, E-Quality, NIGZ en LOOPP de tweede editie van het Nationaal Congres Opvoedingsondersteuning te organiseren.

Programma
Het tweede Nationaal Congres Opvoedingsondersteuning heeft een gevarieerd programma met vier interessante plenaire lezingen. Daarnaast is er een keur aan inspirerende workshops, debatten en lezingen over de kwaliteit van opvoedhulp in gemeenten, over de competenties van professionals, gemeentelijke regievoering, effectieve interventies, de vijf Wmo-functies, vernieuwende initiatieven en inspirerende aanpakken van opvoedings- en gezinsondersteuning in gemeenten. In de centrale hal is een ruime informatiemarkt voor deelnemers en inleiders, en voor sponsors met stands.

Voor wie?
Het congres is in de eerste plaats bedoeld voor uitvoerend beroepskrachten die ouders ondersteunen bij of voorlichten over opvoeding, zoals werkers uit de jeugdgezondheidszorg, kinderopvang, welzijnswerk, preventieafdelingen, maatschappelijk werk, thuiszorg, onderwijs, sociaal-cultureel werk, opvoedsteunpunten, jeugdzorg, pedagogen- of psychologenpraktijken. Het congres is verder interessant voor beleidsmakers van instellingen en gemeenten en ondersteuners, opleiders en adviseurs.

Meer informatie?
Voor aanmelding en meer informatie over het Nationaal Congres Opvoedingsondersteuning ga naar www.nji.nl/congressen. Het deelnamebedrag is 180,- p.p., inclusief congresmap, lunch, koffie, thee en informele afsluiting.