KNHS


Time keeping systeem op Fasna Trail
23 mei 2008

De Fasna Trail die op 6 juni op het KNHS centrum in Ermelo wordt gehouden zal dit jaar voor bezoekers goed te volgen zijn. Als enige endurancerit in Nederland wordt er gebruik gemaakt van het time-keeping system van de oostenrijker Harald Gringchgl.

Dit time-keeping systeem verzorgt een supersnel overzicht van standen in combinatie met hartslagwaarden en dergelijke. De organisatie is tevens druk bezig om een life-score bord te plaatsen waarop voor het publiek inzichtelijk wordt wat de stand is in het Best-condition klassement.Een klassement waarbij de regels bepaald zijn door de FEI. Herstelwaarden van het paard en gemeten hartslagen en toetstand van het paard worden omgezet
in een puntentelling.

Dit wordt mede gedaan omdat niet-Endurance kenners vaak het idee hebben dat Endurance paarden in een vetgate (keuringsmoment) erg vermoeid zijn. Terwijl een Endurance paard juist geleerd heeft om op dat soort momenten volledig op rust te gaan. Door inzage in de werkelijke situatie van het paard te geven hoopt de organisatie deze vooroordelen weg te nemen. Het systeem zal alleen worden ingezet als deze net zo snel kan meegaan als de meting van de gewone standen.