Gemeente Grootegast


Ontwerp recreatiebeleid Westerkwatier vrijgegeven voor inspraak

Burgemeester en wethouders van de gemeente Grootegast hebben het Beleidskader recreatie en toerisme Westerkwartier en de Uitwerking Recreatiebeleid Westerkwartier vrijgegeven voor inspraak.

In het Beleidskader recreatie en toerisme Westerkwartier worden de ambities en potenties van het Westerkwartier beschreven. Een belangrijk onderdeel van het beleidskader is een gebiedszonering, hierop is aangegeven waar welke ontwikkeling is toegestaan. Met de Uitwerking Recreatiebeleid Westerkwartier wordt invulling en richting gegeven aan het beleid op hoofdlijnen (Beleidskader). Het bevat een toetsingskader en een beschrijving van de landschappelijke inpassing van een gewenste ontwikkeling.

Beide ontwerpnota's zijn vanaf 9 juni 2008 via www.grootegast.nl in te zien en te downloaden en liggen vanaf maandag 9 juni 2008 gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling OCRSW in het gemeentehuis.

Klik hier voor het beleidskader
Klik hier voor de uitwerking van het recreatiebeleid.

Tijdens deze periode van zes weken kan iedereen mondeling of schriftelijk inspraakreacties kenbaar maken. Mondelinge reacties kunt u indienen, nadat u daarvoor een afspraak hebt gemaakt met één van de medewerkers van de afdeling Ruimte en Werken. Schriftelijke reacties dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Grootegast, Postbus 46, 9860 AA Grootegast.

Wat gebeurt er na de inspraakperiode?
Het college van burgemeester en wethouders bundelt de inspraakreacties en laat insprekers weten wat er met hun reactie is gebeurd. Mede op basis van de inspraakreacties stelt de gemeenteraad de twee beleidsnota's vast. Volgens planning gebeurt dat in het najaar 2008.

(c) Gemeente Grootegast